Mračne tajne naizgled idiličnog gradića: Riverdejl – početak svega

Roman koji je osvojio srca tinejdžera širom sveta Riverdejl pisan je po uzoru na stripove sa istim junacima, a prati događanja iz istoimene serije koja se emituje na kanalima Fox i Netflix. Zbog velike popularnosti serije i interesovanja čitalaca, knjiga je dosad prevedena na deset jezika. Pisana za ljubitelje uzbudljivih trilera, tinejdž senzacija sadrži i elemente horora.

Roman koji je osvojio srca tinejdžera širom sveta, foto: Vulkan/Promo
Roman koji je osvojio srca tinejdžera širom sveta, foto: Vulkan/Promo
.

Prvi deo popularne trilogije Riverdejl – početak svega počinje opisom dana pre nego što će se sve dogoditi, dana koji se u seriji ne pominje. Celu situaciju posmatramo iz perspektive glavnih junaka, otkrivamo o čemu razmišljaju pre nego što će se ponovo sresti.

U Riverdejlu nije sve onako kako se na prvi pogled čini. Pucanj koji je odjeknuo u ranim jutarnjim satima na reci Svitvoter podigao je stanovnike Riverdejla na noge i svima im promenio živote. Iako je počela nova školska godina, u gradu se još priča o tragičnoj smrti zlatnog momka Džejsona Blosoma.

Postavlja se pitanje kako je život u tom slikovitom gradiću izgledao pre nego što se sve promenilo?

Pre Džejsonovog nestanka, četiri tinejdžera su bezbrižno uživala u letnjim danima. Arči je iskusio nedozvoljenu ljubav, Beti je volontirala u poznatom časopisu u Los Anđelesu, Veronika je uživala u luksuzu i samouvereno vladala Menhetnom, a Džaghed je samo pokušavao da preživi još jedno leto susrećući se sa brojnim problemima daleko od svog najboljeg prijatelja Arčija...

Autorka tinejdž priče koja je osvojila svet Mikol Ostou, pored toga što piše, radi kao urednica i edukator. Napisala je više od pedeset knjiga za čitaoce svih uzrasta, među kojima su i Bafi – ubica vampira i Čari. U slobodno vreme voli da piše strašne priče za malo starije tinejdžere i duhovite priče za najmlađe, da pije kafu i fotografiše svog psa. Živi i radi u Bruklinu sa mužem i dve ćerke.

Ukoliko ste ljubitelji popularne TV serije Riverdejl, istoimenu knjigu potražite u svim Vulkan knjižarama, kao i na sajtu YA Vulkana.