Beogradska umetnička radionica BURA organizuje tribinu Biti ili ne biti/Should I stay or should I go

Beogradska umetnička radionica BURA organizovaće tribinu pod nazivom Biti ili ne biti/Should I stay or should I go u Biblioteci „Milutin Bojić“ (Ilije Garašanina 5) u petak 6. decembra 2019, s početkom u 19 časova. Diskusijom fokusiramo unutrašnji dijalog u situacijama kakve su migrantske, profesionalne, ljubavne, porodične, egzistencijalne, filozofske i druge dileme, sa osvrtom na okolnosti koje otežavaju njihovo razrešenje.

Biti ili ne biti, foto: Promo
Biti ili ne biti, foto: Promo
.

Na tribini će govoriti Zdravko Joksimović, vajar i profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, Goran Gocić, književnik, Ognjen Lopušina, vizuelni umetnik i dizajner, Maša Nešković, rediteljka i Isidora Todorović, studentkinja istorije umetnosti. Moderatorka razgovora biće Vesna Vujić, novinarka.

Tribinom Biti ili ne biti/Should I stay or should I go BURA najavljuje istoimenu izložbu koja će biti održana krajem januara 2020. godine u Galeriji O3on, kada će autori istu temu razmatrati umetničkim sredstvima.

Beogradska umetnička radionica BURA od 2000. godine aktivno se bavi produkcijom, prezentacijom i promocijom savremene umetnosti. Izdvajamo projekte „Anfas, profil, teme“ (2001) u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, „Na kraj sveta... kuća mala“ (2004), u okviru međunarodne izložbe „Erasing“ u Muzeju istorije Jugoslavije“, kao i rezidenciju „Pronađeni u prevodu“, sprovedenu Bujačiću kod Valjeva (2015-16). Sve ove projekte podržalo je Ministarstvo za kulturu i informisanje RS. Akciju „LA MUR“ izvedenu u Zemunu (2006) podržao je Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, a segmet izložbe preseljen je u Novi Sad u Art kliniku.