Koncert "ZORAN PEVA ARSENA" 15. novembra u Kombank Dvorani!

Ove jeseni Kombank Dvorana biće bogatija za još jedan koncert velikana. Slovenački pevač i tekstopisac Zoran Predin predstaviće se pred beogradskom publikom koncertom „Zoran peva Arsena“ koji će biti održan 15. novembra u Kombank Dvorani.

PR
Slovenački pevač i tekstopisac Zoran Predin predstaviće se pred beogradskom publikom koncertom „Zoran peva Arsena“, foto: Bojan Petrović
Slovenački pevač i tekstopisac Zoran Predin predstaviće se pred beogradskom publikom koncertom „Zoran peva Arsena“, foto: Bojan Petrović
.

Predin će Beograd posetiti u sklopu regionalne turneje, nakon izlaska 40 studijskog izdanja „Zoran peva Arsena“ u godini u kojoj istovremenon slavi 40 godina svoje uspešne karijere. Nakon promocije novog albuma i nove knjige „Glavom kroz zid“, kao i gala koncerta u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Predin će nastupiti i pred beogradskom publikom.

Zoran Predin je u protekle četiri decenije sarađivao sa brojnim muzičarima i oprobao se u raznim pravcima, pisao muziku za pozorišne predstave i filmove i nastupao po celom svetu. Kako kaže uoči svoje turneje : „Najbolje tek dolazi.“

Za album „Zoran peva Arsena“, Predin je kao Arsenov prijatelj, kolega i srodna poetska duša iz njegovog šarolikog opusa odabrao 12 pesama od kojih su dve već predstavljene kao singlovi: „Kuća pored mora“ i „Pamtim samo sretne dane“. Ovo izvanredno delo nastalo je u saradnji sa Damirom Kukuruzovićem i pratećim bendom „Django Group“.

Stručna javnost album ocenjuje kao spoj jedinstvenih, vrhunskih interpretacija Dedićevih klasika, koje „uz unesene posebne emocije, naglašavaju stara, ali dodaju i neka nova značenja. Slovenski kantautor koji je s preminulim Dedićem delio sudbinu „pesnikovog bratića“, smisao za humor i kantautorsku kob u album je utkao sve ono što ga je povezivalo i bližilo Arsenu“.

Novinske kritike album opisuju na sledeći način : „Ugođaj džipsi svinga, kantrija i starogradskog zvuka u akustičnim izvedbama pre svega privlači ukusom stvarnog života u kom Arsenove pesme ponovo dobijaju životna, prirodna i izvorna značenja, koja su mnogi zaboravili slušajući ih kao evergrin“.