Urban

Vodimo vas u Teatar Vuk na predstavu "Strah od leptira"

Prva.rs i Teatar Vuk vode vas na predstavu "Stah od leptira" koja je na repertoaru 15. oktobra od 20.00.

15.10.2019. - 10:00h pr
Strah od letenja
Strah od letenjafoto: FOTO ARHIVA TEATAR VUK

„Strah od leptira! je predstava o slobodi do koje se jedino može doći kroz borbu. Borbom sa spoljašnjim svetom i borbom unutar nas samih. Borbom za bolji svet. Ovo je predstava o slobodi koja je jedini smisao života i do koje se dolazi ljubavlju.

Na koji način borba za novo, drugačije društvo, za slobodu u političkom smislu i borba za drugačiju seksualnu orijentaciju, za slobodu ljubavi može spojiti dva bića? Dva muškarca? U zatvorenom, rigidnom sistemu koji odbacuje mogućnost svake promene, sama ideja nečeg novog, do tada nepoznatog, otvaranja novih mogućnosti izazova strah, otpor, mržnju i nasilje.

Zoran Pajić i Dušan Kaličanin
Zoran Pajić i Dušan Kaličaninfoto: FOTO ARHIVA TEATAR VUK

Simbolično i stvarno zatvoreni u četiri zatvorska zida, dva zatvorenika Nikola i Vjeran pokušavaju da glasnim sanjanjem, pričanjem priča i prepričavanjem filmskih zapleta pobegnu makar u mašti iz surove sive stvarnosti. U tom procesu oni se suočavaju sa samima sobom i svojim pogledima na svet i doživljavaju transformacije. Кao leptiri, svako na svoj način, oživljavaju potpunu metamorfozu, menjajući sebe, pokušavaju da promene svet, tananim zamahom svojih krila i dostignu slobodu.

Ali, najgori je onaj zatvor koji sami sebi stvorimo.

Režiju potpisuje Isidora Goncić, a igraju Dušan Kaličanin i Zoran Pajić. Predstava je plod nastavka saradnje Teatra Vuk i Merlinka festivala uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Ako želite da pogledate ovu predstavu, pošaljete mejl na poklon@prva.rs sa vašim imenom i prezimenom.

Petoro najbržih dobiće po dve karte, a dobitnike ćemo kontaktirati mejlom.