Marojevićeve "'Tuđine' - Završna fiesta" u beogradskom Poletu

U četvrtak 4. jula od 19 sati u galeriji Polet u Cetinjskoj 15 biće održano završno predstavljanje romana „Tuđine“ Igora Marojevića pod nazivom „’Tuđine’ – Završna fiesta“. Biće ovo četvrta i finalna beogradska promocija Marojevićevog romana, ali i završetak turneje „Tuđina“ u Srbiji i regionu.

PR
Biće ovo četvrta i finalna beogradska promocija Marojevićevog romana, foto: Promo
Biće ovo četvrta i finalna beogradska promocija Marojevićevog romana, foto: Promo
.

Osim autora učestvovaće književni kritičar Ana Stišović Milovanović i, u ulozi moderatora, filolog Ana Marija Milovanović.

Odmah nakon promocije, fiesta se nastavlja uz sangriju i špansku alternativnu pop muziku koju je odabrao sam autor, a knjige će moći da se nabave po promotivnim cenama uz njegov potpis.

Poslednji roman Igora Marojevića „Tuđine“ zatvara jedinstveni prozni ciklus u srpskoj književnosti, „Beogradsko petoknjižje“, sačinjeno i iz knjiga „Dvadeset i četiri zida“, „Parter“, „Beograđanke“ i „Prave Beograđanke“.

Glavni junak svih ovih dela jeste Beograd sa kraja prošlog i početka ovog veka, čemu „Tuđine“ doprinose došljačkom perspektivom glavnog junaka, pričom o bombardovanju 1999. i organskim hepiendom.

Još od svog objavljivanja u septembru 2018, autorovo aktuelno delo živi intenzivan književni život, obeležen ne samo svojevrsnom turnejom i interesovanjem publike nego i nizom intervjua i desetak bezrezervno pohvalnih kritika i brojnih priloga u domaćim i regionalnim medijima.

Vrhunac recepcije knjige nalazi se u ovogodišnjem prolećnom, 516. broju književnog časopisa Polja, sa čitavim tematskim blokom o „Tuđinama“, „Beogradskom petoknjižju“ i autoru.