Vodimo vas u pozorište: Vreme je za "Mapu izmišljene stvarnosti"!

Predstava “Mapa izmišljene stvarnosti”, koju je po motivima proze Ingmara Bergmana režirao prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Slobodan Beštić, gostuje večeras u 20.00 časova na Sceni “Radionica” u Ulici Gundulićev venac 50.

PR
“Mapa izmišljene stvarnosti”, foto: Narodno pozorište
“Mapa izmišljene stvarnosti”, foto: Narodno pozorište
.

Komad je premijerno izveden 26. decembra prošle godine u Domu porodice Pavlović, a u podeli su Hana Beštić, Joakim Tasić, Dobrila Boba Stojnić i za klavirom Olga Petrović.

“U tišini ostrva na dalekom severu umetnik provodi poslednje godine svog nemirnog života. Prepliću se uspomene, likovi, snovi. U mašti stvara mape nove stvarnosti. Istinitije od realnosti kakvu je poznajemo. Njegovi likovi su gladni bliskosti i razumevanja. Povređuju jedni druge braneći svoj san o sreći. Zašto u nama nema dovoljno ljubavi i poverenja? Samo nam umetnik može približiti tajnu neizrecivog, piše Bergman u tišini ostrva na dalekom severu“, kaže Slobodan Beštić.

Ukoliko vam se ide u pozorište na pravom ste mestu!

Sve što treba da uradite je da što pre pošaljete mejl na poklon@prva.rs sa vašim imenom i prezimenom i naznakom "Mapa izmišljene stvarnosti".

Pet najbržih posetilaca dobiće po dve karte, a dobitinici će biti kontaktirani mejlom. Karte možete podići na biletarnici Narodnog pozorišta (na Trgu Republike) do 19.15.