Vodimo vas u pozorište: Predstava "Kabul" u Narodnom pozorištu!

Interaktivna drama „Kabul“, po tekstu Tonija Kušnera, u režiji Željka Đukića, sa Dušankom Stojanović Glid u ulozi Kućevne, biće izvedena 21. i 22. juna od 20 časova, na Sceni "Radionica", Gundulićev venac br.50.

Vodimo vas u pozorište!, foto: Narodno pozorište
Vodimo vas u pozorište!, foto: Narodno pozorište
.

Reč je, u stvari, o prvom činu predstave "Kod kuće/Kabul" u kojoj se glavna junakinja Kućevna obraća publici pričajući priču o sebi, ali i društvu oko nje.

Svoj monolog započinje čitanjem odlomka iz zastarelog turističkog vodiča za grad Kabul i uvodi gledaoce u jedan od tri tematska kruga kroz koje provlači svoju priču...

Kušnerov komad „Kod kuće/Kabul", koji govori o životu pod terorom Talibana i o ulozi Zapada u stvaranju tog režima, premijerno je izveden 29. oktobra 2009. godine na Sceni "Raša Plaović", a na repertoaru je bio nekoliko sezona.

Za ulogu Kućevne, prvakinja Drame Narodnog pozorišta Dušanka Stojanović Glid, dobila je 2010. godine prestižnu Nagradu „Miloš Žutić” za najbolje glumačko ostvarenje u profesionalnim pozorištima.

Ukoliko vam se ide u pozorište na pravom ste mestu!

Sve što treba da uradite je da što pre pošaljete mejl na poklon@prva.rs sa vašim imenom i prezimenom i naznakom "Kabul".

Pet najbržih posetilaca dobiće po dve karte, a dobitinici će biti kontaktirani mejlom.