"Nož" - novi roman majstora krimi romana Jua Nesbea - u prodaji!

Pasionirane čitaoce knjiga Jua Nesbea, jednog od najpoznatijih i najboljih savremenih pisaca kriminalističkog žanra na svetu, obradovaće vest da na police knjižara stiže njegov novi roman „Nož“ – dvanaesti u serijalu o inspektoru Hariju Huleu.

Stiže dvanaesti roman u serijalu o inspektoru Hariju Huleu!, foto: Promo
Stiže dvanaesti roman u serijalu o inspektoru Hariju Huleu!, foto: Promo
.

Pred svoj pedeseti rođendan, Hari Hule živi kao u najgorim vremenima. Ponovo pije. Radi kao inspektor najnižeg platnog razreda u Odeljenju za krvne delikte. Izgubio je posao na Policijskoj akademiji. Supruga ga je izbacila iz kuće. Povrh svega, Svejn Fine, serijski silovatelj i ubica, izašao je iz zatvora posle mnogo godina, uz pretnje da će se osvetiti onome ko ga je tamo poslao – Hariju.

U svom alkoholnom bunilu Hari sada očekuje ostvarenje svoje najveće more – napad na porodicu s kobnim ishodom. A onda se jednog jutra budi sa jezivim mamurlukom, prekriven krvlju…

Bežeći od tuge i kajanja u istražni postupak, Hari tumara od jednog do drugog osumnjičenog, ali što dublje istražuje, mogućih krivaca je sve više, a nevinih kao i da nema.

Ju Nesbe je predstavnik nordik noara i dobitnik brojnih nagrada. Kritičari smatraju da je proširio žanrovske okvire modernog kriminalističkog romana i ističu njegove književne kvalitete. Doživeo je međunarodni uspeh zahvaljujući svom originalnom i veoma uverljivom protagonisti Hariju Huleu – pravom antiheroju, nemogućem junaku koga je nemoguće ne voleti. Serijal o ovom detektivu prodat je u više od 40 miliona primeraka širom sveta.

Knjigu „Nož“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.