Urban

Premijera u Ateljeu 212: ""Getsimanski vrt" 24. maja od 20:00 na sceni Mira Trailović

Dramski komad Getsimanski vrt (Gethsemane) britanskog pisca Dejvida Hera, politička je drama koja se bavi problemima zataškavanja privatnih skandala porodice ministarke unutrašnjih poslova, a koja je svojim delovanjem poznata kao predstavnica politike proterivanja migranata iz Velike Britanije. Stroga dijaloška struktura drame gradi spor i temeljan mehanizam pregovora, dogovora i trgovine informacijama u svetu politike, privatnih intriga i krize odnosa i vrednosnih sistema, kao i cena uspeha u savremenom društvu.

23.05.2019. - 11:00h pr
Getsimanski vrt
Getsimanski vrtfoto: Boško Đorđević

Naziv komada potiče od biblijskog pojma Getsimnaski vrt što je lokalitet u podnožju Maslinove gore odmah do zidina starog Jerusalima, prema Novom Zevetu mesto Isusovih molitvi i sastanaka sa svojim sledbenicima. To je takođe mesto gde je Juda sa poljupcem u levu stranu izdao Isusa Hrista.

Rediteljka predstave je Ljiljana Todorović.

Todorović je ranije u Ateljeu režirala komad Dejvida Hera Ejmin Pogled. Na repertoaru je aktuelna njena predstava po komadu Trejsija Letsa Avgust u okrugu Osejdž.

Iz predstave
Iz predstavefoto: Boško Đorđević

Glumačka podela: Dara Džokić, Bane Vidaković, Jovana Gavrilović, Jelena Đokić, Branislav Trifunović, Slaven Došlo, Vladislav Mihailović, Marta Bjelica i Petar Benčina