"Čarobna kuhinja za osobe sa dijabetesom" - Promocija u knjižari Delfi SKC!

Pozivamo vas na promociju knjige „Čarobna kuhinja za osobe sa dijabetesom“ Violete Orešković Ćurčić koja će biti održana u utorak, 14. maja od 18 sati u knjižari Delfi SKC.

Ovaj specifični kuvar predstavlja obilje zdravih, uravnoteženih, raznovrsnih i ukusnih jela za svakoga od nas, foto: Promo
Ovaj specifični kuvar predstavlja obilje zdravih, uravnoteženih, raznovrsnih i ukusnih jela za svakoga od nas, foto: Promo
.

Osim autorke, o kuvaru namenjenom ne samo osobama sa dijabetesom već i svima koji odluče zdravije da se hrane, govoriće internista i endokrinolog prof. dr Teodora Beljić Živković, potpredsednica Dijabetološkog saveza Srbije Stela Prgomelja i nutricionista dijetetičar Snežana Živković.

Ovaj specifični kuvar predstavlja obilje zdravih, uravnoteženih, raznovrsnih i ukusnih jela za svakoga od nas. Ono što ga izdvaja od uobičajenih knjiga recepata jeste njegova edukativna dimenzija.

Pregledni tabelarni podaci prate svako jelo i namirnicu i omogućavaju nam da brzo sagledamo kakve su realne nutritivne vrednosti svakog konkretnog jela, a prvi put se kod nas precizno iznose i glikemijski indeksi pripremljenih jela i tačni podaci o glikemijskom opterećenju – posebno važni osobama s dijabetesom, koje moraju dobro da znaju koju količinu i vrstu ugljenih hidrata unose u organizam.

Ovi podaci dragoceni su i svakome ko želi da smanji telesnu masu, unapredi mentalnu i fizičku kondiciju, osnaži osećaj zadovoljstva životom.

Dobro došli!