Mila Dragičević završava svoju igračku karijeru nastupom u baletskom spektaklu „Kraljica Margo“

Primabalerina Mila Dragičević u utorak, 7. maja nastupom u baletskom spektaklu „Kraljica Margo“ u naslovnoj roli, završava svoju igračku karijeru.

PR
foto: Depositphotos/prometeus
foto: Depositphotos/prometeus
.

Primabalerina Mila Dragičević u utorak, 7.maja nastupom u baletskom spektaklu „Kraljica Margo“ u naslovnoj roli, završava svoju igračku karijeru.
Ovaj balet na muziku Gorana Bregovića preko 12 godina se izvodi na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u koreografiji Krunislava Simića.
Dirigent Vesna Šouc. Predstava počinje u 19.30 časova.

U ovoj predstvi pojavljuje se više od 200 učesnika, a glavne uloge tumače primabalerina Mila Dragičević (Kraljica Margo) i Milan Rus (La Mola).

U predstavi učestvuju celokupni ansambl Baleta, Orkestar i Hor Narodnog pozorišta i ansambl „Renesans".
Balet u dva čina, libreto prema romanu Aleksandra Dime Sina napisao Boško Milin. Scenograf je Boris Maksimović, a kostime je osmislila Božana Jovanović.

Svetska premijera bila je 1. decembra 2005. godine.

Kraljica Margo je stvarna istorijska ličnost koja nije prestala da intrigira razne umetnike koji su u njenom liku pronašli izvor inspiracije. Aleksandar Dima otac, napisao je knjigu 1845. godine koja nosi njeno ime i koja je doživela nekoliko ekranizacija. Intrigantna priča o ljubavi, verskom sukobu i krvoproliću koje istorija pamti kao Vartolomejsku noć.