Dečji dani kulture od 19. do 21. aprila - "U igri sa knjigom!"

Izdavačka kuća Laguna i lanac knjižara Delfi organizuju još jednu manifestaciju posvećenu deci pod sloganom „U igri sa knjigom!“.

PR
foto: Promo
foto: Promo
.

Radionice, druženja sa piscima, promocije knjiga, popusti na izdanja za mališane čine Dečje dane kulture, koji će se održati od 19. do 21. aprila kako bi se deci približili knjiga i čitanje. Prijatelj manifestacije je Banca Intesa. U svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca koji se nalaze u Beogradu, Nišu i u još 20 gradova u Srbiji važiće veliki popusti na knjige za decu i mlade, dok će u knjižari u SKC-u, Dečjem kulturnom centru i u prodavnici Dexy Co u TC Ušće biti organizovan raznovrstan program. Vaše je samo da napravite svoj raspored.

Na konferenciji za novinare koja je ovim povodom organizovana 16. aprila u knjižari Delfi SKC, govorili su pisac za decu Branko Stevanović i urednik izdanja za decu u Laguni i pisac Zoran Penevski.

Popusti na Lagunina izdanja za jednu dečju knjigu iznosiće 25%, za dve 30%, za tri 35%, a za četiri i više knjiga za decu 40%. U Dečjim danima kulture učestvuju i drugi izdavači, popusti na njihove naslove kao i na odabrani gift program i Lego i Dexy Co asortiman biće 20%, dok će knjige izdavača Sun Promo i Egmont biti na popustu i do 40%. Popusti će važiti i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

foto: Promo
foto: Promo
.

Uz svaku kupovinu spremili smo i poklone!

Zoran Penevski se pohvalio brojem i kvalitetom knjiga koje su objavljene ove godine i velikim brojem nagrada, uz komentar da je Laguna uvek otvorena za nove ideje i nove ljude. Zoran je istakao novitete kao što su „Januar u žirafi“ Dejana Aleksića, „Kišni glistac“ Andrije Miloševića, „Kuća hiljadu maski“ Igora Kolarova, „Priče iz glave“ Vladislave Vojinović, ali i važnost serijala o velikanima – ispripovedane priče o poznatim ličnostima kao što su Ana Frank, Marko Polo, Galilej, Kristifor Kolumbo i mnogi drugi. Skrenuo je pažnju i na knjigu „Moje omiljene životinje“ – komplet sa petnaest knjižica za najmlađe koji žele da vežbaju grafomotoričke veštine.

Nakon velikog uspeha knjige „Urnebesna fizika“ Laguna je objavila i „Urnebesnu hemiju“ koju potpisuju Zoran Penevski, Branko Stevanović, Dragana Petrović Kosanović, Andreja Leskovac.

Branko Stevanović je na konferenciji istakao kako su ovim knjigama autori želeli da ozbiljne prirodne nauke učini primamljivim i zanimljivim školarcima. Branko nas je podsetio i koliko je važno družiti se sa knjigom: „Naša želja da promovišemo čitanje i kulturu među decom proizišla je iz potrebe da imamo nove zdrave generacije koje će umeti jasno da definišu šta je ono što je od njihovog interesa u životu i da to saopšte svojim bilžnjima i onima od kojih to zavisi“, zaključio je Branko.