Nakon ovacija u Torontu, Kanu i proteklom FEST-u, "Hotel Mumbaj" ovog četvrtka stiže u domaće bioskope

Jedan od najgledanijih filmova FEST-a, “HOTEL MUMBAJ” (Hotel Mumbai) naći će se od četvrtka, 11. aprila u bioskopima širom Srbije u distribuciji Dexin Filma.

PR
Plakat, foto: Promo
Plakat, foto: Promo
.

Ovo ostvarenje govori o heroizmu i ljudskoj dobroti koja se pokazuje u najekstremnijim uslovima. Film je zasnovan na istinitoj priči o terorističkom napadu na Tadž Mahal Palas Hotel koji se odigrao 2008. godine, i sastoji se iz nekoliko priča gostiju i radnika koji su se zatekli u hotelu, kao i četvorice terorista koji su izvršili napad. Glavni glumci su Džejson Ajzaks (poznat po serijalu o Hariju Poteru, filmovima “Patriota” i “Petar Pan”) i Dev Patel (“Slumdog Milionaire”) koji igra jednog od zaposlenih prinuđen da iznenada postane spasilac svojih gostiju.

Scena iz filma, foto: Promo
Scena iz filma, foto: Promo
.

U ostalim pričama vidimo druge goste, radnike koji su odlučili da pobegnu sa lica mesta kao i one koji su odlučili da ostanu, policiju, napadače, i porodice zatočenih koje sa strepnjom prate vesti o napadu. Džejson Ajzaks je povodom ovog filma bio gost Beograda, kada je nakon premijerne projekcije ostao da razgovara sa publikom u velikoj sali Sava centra u trajanju od čak 45 minuta, jer film ostavlja snažan utisak na gledaoce.

Priča o heroizmu, foto: promo
Priča o heroizmu, foto: promo
.

Reditelj je debitant Entoni Maras koji je zasnovao priču na intervjuima sa žrtvama ovog događaja, i trudio se da na autentičan način prenese napetu atmosferu iznenadnog napada. Osvojio je nagradu za najbolju režiju na festivalima Adelaide i Palm Springs, a film je prikazan i na festivalima u Torontu i Kanu, gde je doživeo ovacije u trajanju od čak 10 minuta.