Veličanstveni Van Gogh

Poznata grupa Van Gog održala je u subotu u raspordatoj Kombank dvorani veličanstveni akustični koncert za sve generacije.

foto: Dunja Dopsaj
foto: Dunja Dopsaj
.

Beograđani su uživali u impresivnom nastupu poznatog rok sastava koji je bio uvertira pred prestojeću turneju na kojoj će predstaviti najnoviji album “More bez obala”. Raskošna scenografija i specijalna rasveta “golicala” je radoznalost publike koja je ulazila u salu i koja je predosetila da ih čeka nešto posebno i drugačije od onoga što nam već godinama priređuje ovaj poznati rok sastav. Klavir u uglu otvorio je magičnu noć. Đule je očarao publiku igrajući se vešto dirkama i emitovno preneo jednu od lepših balada Van Goga “Viline vode”. Onda su usledili hitovi “Mama”, “Polje snova”, “Delfin”, “Prva i poslednja kap”, “Tanka nit”, “Rođendan”, “Brod od papira”, “Anđele moj brate”… kao i nove pesme”Za suze nema vremena” I “Možda baš sad”...Predivnu noć prepunu emocija, majstori svog zanata napravili su magičnom, Kombank dvorana je bila ispunjena posebnom energijom u kojoj su svi uglas pevali, grlili se i uživali u muzici i pesmama koje su neprolazne. U istoriju beogradskih koncerata Van Gog je upisao još jedan, na koje sećanje sigurno neće izbledeti.

foto: Dunja Dopsaj
foto: Dunja Dopsaj
.

“Ovim koncertom kao i svojim novim studijskim ostvarenjem, grupa Van Gogh je hrabro i inovativno iskoračila iz svoje višegodišnje konforne kreativne zone! Najavili smo novo poglavlje u radu benda i ovim koncertom smo ispunili davno dato obećanje publici, da ćemo se pre zvaničnog početka turneje "More bez obala" koja startuje od juna meseca i na kojoj ćemo promovisati naš nedavno objavljeni - deseti po redu istoimeni studijski album...odsvirati koncert "na drva". Obećanje smo ispunili, subotu noć smo proveli u srcu Beograda u zagrljaju sa publikom uzrasta od 7 do 87 godina, a sudeći po reakciji i raspoloženju publike tokom dva i po sata koliko je trajao koncert...bio je ovo zasigurno jedan od pet naših najboljih koncerata u karijeri”, izjavio je Đule.

“Činjenica da su karte za koncert bile rasprodate deset dana pre koncerta, a da je sala kapaciteta 1.500 ljudi bila pretesna da primi sve one koji su poželeli da osete senzibilitet i upoznaju drugu stranu "naše buke u tišni", podrazumevala je da otvorimo još jedan koncertni dan, umesto toga, publici smo obećali ponovni susret na istom mestu nekad u budućnosti. Do tada, pred nama su mnogi gradovi regiona i inostranstva, u kojima ćemo promovisati naš novi studijski albuma i istoimenu knjigu "More bez obala" u izdanju Lagune, dodao je forntmen “Van Goga”.

foto: Dunja Dopsaj
foto: Dunja Dopsaj
.