Održan 10. Festival šareni vokali u Somboru

10. Jubilarni Festival šareni vokali održao se 16. marta u Narodnom Pozorištu u Somboru, pod pokroviteljstvom Grada Sombora.

foto: Promo
foto: Promo
.

Festival u organizaciji Somborskog pevačkog društva i ove godine okupio je talentovane decu pevače iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske i Srbije.

Domaćin festivala, tradicionalno je Gradski dečiji hor "Šareni vokali" koji prati dva dela programa, takmičarski od 12h i revijalni sa dodelom nagrada od 19h, kome je prisustvovala gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović.

Pojedine numere su i ove godine bile propraćene koreografijama somborskih plesnih klubova, Ronda, Ravangrad Dance i Figura kao drugarski I dečiji doprinos fstivalu. Tema ovogodišnjeg festivala je "maskembal".

Jedan od pet članova stručnog žirija bio je i srpski kantautor Marko Kon.
Novina u odnosu na prethodne festivale jeste da će biti dodeljena nagrada i za Najbolju kompoziciju festivala koju svojim ocenama bira posebno formirana komisija.
Interesovanje za učešće je bilo veoma veliko a organizacioni tim festivala odabrao je 25 učesnika koji će se predstaviti somborskoj I vojvodjanskoj publici u ovom mirnom i lepom vojvođanskom gradu.