Urban

Vodimo vas u pozorište: "Moja ti" u Ateljeu 212

Ako volite pozorište, mi ćemo vas odvesti. Danas delimo 5 puta po 2 karte za pozorišnu predstavu "Moja ti" u Ateljeu 212 koja je na repertoaru 5. februara od 20.00.

04.02.2019. - 13:15h

Ukoliko vam se ide u pozorište na pravom ste mestu!

Atelje 212 i sajt Prva.rs vode vas na predstavu "Moja ti".

Sve što treba da uradite je da što pre pošaljete mejl na poklon@prva.rs sa vašim imenom i prezimenom i naznakom "Moja ti".

Pet najbržih posetilaca dobiće po dve karte, a dobitinici će biti kontaktirani mejlom.

Komad “ MOJA TI “ se bavi problemom starosne, ideološke i seksualne, te rodne diskriminacije. Protagonistkinje su starice, neke od njih partizanke, komunistkinje, lezbejke, majke, svakako žene koje su u doba liberalnog kapitalizma prinuđene na borbu sa najrazličitijim muškim kulturnim rodnim normativima i primerima ideološke degradacije vrednosti za koje su se ove žene ceo život borile. Grad biva rušen, nasilno pretvaran u noviji, moderniji, jeftiniji i isplativiji građevinski prostor, vrlo moguće pravno nelegalnih investitora. Privatni prostori starih žena bivaju oduzimani. Stara lica postaju smetnja, sporost i neporduktivni višak bez svrhe.

Reč je o melodramskoj strukturi vrlo prepoznatljivoj za dramske tekstove Olge Dimitrijević (Internat, Narodna drama, Radnici umiru pevajući). Jezik komada koketira sa kič estetikom popularne muzike, takođe prepoznatljivim elementom njenog dramskog pisma. Dimitrijević koristi grube rečenične formulacije koje neretko konstruiše kao parole, teze i političke iskaze umetnute u telo nelirskog (kvazi)poetskog teksta.

Muzika u predstavi će biti sačinjena od autorske muzike kompozitorke Đorđević, te od različitih citata, parafraza i referenci na poznate pesme. Rediteljski postupak je u najširem smislu zasnovan na čitanju komada kao dela epskih teatarskih praksi.