Urban

U Bioskope je stigla nova čarobna avantura Meri Popins, a mi za vas imamo specijalan poklon!

Ljubitelji filma Meri Popins, stigao je nastavak neverovatne avanture najomiljenije dadilje na svetu "Povratak Meri Popins"! 

30.01.2019. - 07:14h pr

Novi Diznijev film stigao je u bioskope! I to ne neki običan film, stigao je nastavak priče o čuvenoj dadilji Meri Popins.

Od 24. januara u bioskopima možete da pogledate film "Povratak Meri Popins", a ukoliko želite jedan predivan poklon sada dobro pazite!

Delimo tri "Povratak Meri Popins" zmaja, a ono što vi treba da uradite jeste da odgovorite tačno na nagradno pitanje, odgovor sa imenom i prezimenom brzo pošaljete na poklon@prva.rs sa naznakom "Povratak Meri Popins", a tri najbrža čitaoca dobiće ovaj originalan poklon koji izgleda ovako...

Pripremite ste... Evo nagradnog pitanja:

1) Ko je tumačio lik Meri Popins u istoimenom filmu iz 1964. godine?
A) Julie Andrews
B) Emily Blunt
C) Audrey Hepburn

Srećno!

U nastavku pročitajte više o filmu "Povratak Meri Popins"...

POVRATAK MERI POPINS (MARRY POPPINS RETURNS)

U bioskopima od 24. januara 2019.

Režija: Rob Marshall

Uloge: Emily Blunt, Meryl Streep, Colin Firth, Julie Walters, Emily Mortimer, Dick Van Dyke

Scenario: David Magee

Zasnovano na knjizi P.L. Travers

Žanr: fantazija, mjuzikl, porodični film

Studio: Disney

U novom Diznijevom filmu “Povratak Meri Popins”, uloga praktično perfektne dadilje, koja svojim magičnim umećem svaku običnu stvar pretvara u nezaboravnu, fantastičnu avanturu, poverena je Emili Blant. U ovom, potpuno novom i originalnom mjuziklu i nastavku, Meri Popins se vraća kako bi pomogla novoj mladoj generaciji porodice Benks, kako bi pronašli radost i sreću koje su nestale iz njihovog života posle velikog porodičnog gubitka. Zagonetna dadilja udružuje se sa svojim prijateljem Džekom, veselim i optimističnim fenjerdžiom, koji unosi svetlost i život na ulice Londona.

“Veoma sam počastvovan time što me je studio Dizni pozvao da režiram nastavak”, izjavio je reditelj i producent, Rob Maršal. “Ovo je potpuno novi i originalni mjuzikl, od početka do kraja, što je retkost i ujedno sjajna prilika da stvorite nešto specifično.”

P.L. Travers prvi put je upoznala svet sa neobičnom dadiljom 1934. godine u knjizi za decu, “Meri Popins”. Međutim, naknadne avanture Meri Popins ostale su na stranicama narednih knjiga, sve do sada.

Radnja filma smeštena je u tridesete godine 20. veka, 24 godine nakon radnje prvog filma. Majkl Benks radi u istoj banci u kojoj je radio njegov otac i živi u porodičnoj kući, u Trešnjinoj 17, sa svoje troje dece i starom kućepaziteljkom. Nastavljajući tradiciju svoje majke, Džejn učestvuje u kampanjama za prava radnika i pomaže Majklovoj porodici. Kada porodica mora da se suoči sa velikim gubitkom, Meri Popins se vraća, donoseći sreću u Majklov dom.

U depresivnoj eri Londona, tridesetih godina prošlog veka, sada odrasle Džejn i Majkl Benks, zajedno sa troje Majklove dece, posetiće zagonetna Meri Popins koju prati određeni lični gubitak. Zahvaljujući svojim jedinstvenim, magičnim veštinama i uz pomoć njenog prijatelja Džeka, pomoći će ovoj porodici da ponovo otkriju radost koja se izgubila u njihovim životima.

“ ‘Meri Popins’ je prvi film koji sam gledao kao dete i on je moj um otvorio ka ovoj umetnosti i otkrio sam ljubav prema mjuziklu i filmovima punim avanture i fantazije. A ovaj film nije samo namenjen deci… on je za decu koja žive u nama”, istakao je reditelj.

Izbor glumice koja će na pravi način oslikati legendarni lik Meri Popins, bio je ključan kako bi ovo ostvarenje postalo posebno. Ekipa filma je tražila osobu koja će izgraditi Meri Popins na svoj način i imali su samo jedno ime na umu, Emili Blant.

“Osećala sam određenu odgovornost jer je lik iz prvog filma ostao urezan u sećanju ljudi. Kako da stvorim svoju verziju Meri Popins? Da li će me publika prihvatiti? Zbog ovih pitanja sam se mnogo posvetila istraživanju kako bih pronašla svoju verziju lika. Rob Maršal mi je predstavio Meri Popins na izuzetno zanimljiv način, kao modernu i zabavnu osobu koja ima tajanstveni plan. Zamislila sam je sada malo strožiju ali sam zadržala onu emociju koju je izazivala u meni kad sam bila dete. Takođe, volim to što Meri Popins može jednostavno da doleti i učini da sve bude kako treba, ne uzimajući zasluge za svoja dela”, izjavila je Emili Blant o svojoj ulozi.