Mecosopran Sanja Anastasia gostuje u operi Aida

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u subotu 19. januara, u 19.00 časova biće izvedena Verdijeva "Aida" pod dirigentskom palicom Dejana Savića. Mecosopran Sanja Anastasia kao gošća, nastupiće u ulozi Amneris. U naslovnoj roli nastupiće sopran Jasmina Trumbetaš Petrović.

PR
.

Janko Sinadinović u ulozi Radamesa, Amonastra tumači Miodrag D.Jovanović, Ramfis je bas Nenad Jakovljević, Kralj je Dragoljub Bajić, Aleksandra Petrović (Sveštenica) i Mihailo Otašević (Glasnik).

Baletski solo Olga Olćan Miljević i Hoze Iglesias. U predstavi učestvuju Orkestar, Hor i Balet Narodnog pozorišta u Beogradu.

Premijera je izvedena 10. aprila 2013. godine pod upravom nemačkog dirigenta Pitera Leonarda i u režiji gosta iz Bugarske Ognjana Draganova.

Scenografiju su kreirali Dejan Miladinović i Miraš Vuksanović. Katarina Grčić obnovila je kostime Milanke Berberović. Koreografiju je uradio Konstantin Kostjukov, izbor video materijala pripremio je Dejan Miladinović, a za video produkciju bio je zadužen Petar Antonović.

Sanja Anastasia mecosopran, magistar je solo-pevanja na Univerzitetu za muziku i scensku umetnost u Beču. Od 2005. godine radi kao slobodni umetnik i živi u Nemačkoj.

Osvojene brojne nagrade na takmičenjima za solo pevanje potvrdile su njen nesporni talenat i otvorile joj vrata brojnih operskih kuća u Evropi i svetu.

Njen izuzetno bogat operski i koncertni repertoar uključuje dela Verdija, Bizea, Maskanjija, Mocarta, Štrausa, zatim Šuberta, Šumana, Rahmanjinova, Prokofjeva, Betovena i drugih velikana opere i solo pesme.

Nastupala je sa vrhunskim pevačima današnjice poput Plasida Dominga, gostovala sa orkestrima kao što su Moskovska, Beogradska, Tokijska filharmonija, Filharmonija Fondacije Arena di Verona i drugi, operski podijum deli sa najpoznatijim kolegama, režiserima i dirigentima modernog operskog doba.