Zapali ste u rutinu? Pet SUPER-SAVETA kako da vratite akciju u spavaću sobu

Ako ste primetili da vam u krevetu baš i ne ide najbolje možda je vreme da nešto promenite. Posvetite se predigri, oslobodite se predrasuda i uživajte.

Unesite malo energije u spavaću sobu, foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock
Unesite malo energije u spavaću sobu, foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock
.

Oterajte rutinu, dodajte malo spontanosti, samo tako će vaš seksualni život ponovo oživeti.

Komunicirajte

Komunikacija je neophodna kako biste mogli da bolje razumete šta je to što vašem partneru treba. Razgovorom stvarate osećaj poverenja, koje je važan deo svakog odnosa. Trudite se da uspostavite granice, budite jasni kada je dinamika seksualnog odnosa u pitanju. Osnova za odličan seks je odlična komunikacija. Što više komunicirate, bolja je predigra, seks i sve posle toga.

Uključite predigru

Predigra je mnogo više od oralnog zadovoljstva pre samog seksualnog čina. To je oblik seksualne (ili ne-seksualne) aktivnosti koji vas dovodi u fantastično raspoloženje pre nego što uopšte dođe do odnosa između dvoje ljudi.

Predigra može početi satima pre vašeg seksualnog susreta i odličan je način da poboljšate seks i intimnost u vašoj vezi van spavaće sobe. Ona vam može pomoći da svoju seksualnu želju dovedete na takav nivo da ćete jedva dočekati da se nađete u među čaršafima.

Koristite seksualne igračke

Korišćenje seksualnih pomagala tokom odnosa može poboljšati uživanje sa vašim partnerom. Seks igračke otvaraju vrata za mnogo zabave i istraživanja. Postoji mnogo igračaka za različite namene.

Postoje i neki koje možete koristiti dok vas partner gleda, koje vaš partner može koristiti na vama (i obrnuto), pa čak i neke koje možete koristiti zajedno tokom predigre i seksa. Zato izaberite igračku i zabavite se.

Budite spontani

Vremenom, seks može postati pomalo monoton. Budite spontani i začinite stvari. Održavajte seks (i vezu) zabavnim i uzbudljivim! Zakažite seks, a ipak budite opušteni. Kako? Izaberite slučajni datum i vreme, a ostalo pustite da se dogodi spontano.

Uživajte u trenutku

Zabavite se i ne dozvolite da razmišljate o postizanju orgazma svaki put kada vodite ljubav. Izgubite se u trenutku da biste se potpuno prepustili i opustili.

Uživajte u svakom osećaju, dodiru, golicanju, poljupcu... Pomeranjem fokusa doživećete maksimalno zadovoljstvo, piše Sexpert, prenosi 24sata.hr.