"Vodimo ljubav, ali tek kad muž obavi svoj deo kućnih poslova"

Dosadilo vam je da vaš partner nikad ne pomaže u kućnim poslovima? Niste jedine jer, prema istraživanju, žene svakoga dana provedu više od jednoga sata radeći u domu. Međutim, neke žene tvrde da su pronašle rešenje koje će ujedno poboljšati i seksualni život.

Foto: Flamingo Images / Shutterstock
Foto: Flamingo Images / Shutterstock
.

Američka influenserka Bri Dajec postala je popularna kada je na društvenoj mreži Instagram otkrila da njen suprug Bobi može da ima odnose sa njom samo ako obavi svoj deo kućnih poslova.

Dok je Briina ideja izazvala veliki broj kritika zbog njenog "nefeminističkog" pristupa, studija je otkrila da parovi koji dele kućne poslove zaista imaju više seksa.

Istraživači sa univerziteta Kornel u SAD otkrili su da muškarci koji tvrde da rade više od trećine kućnih poslova imaju znatno više seksualnih odnosa od parova u kojima je žena obavljala 65 odsto ili više poslova.

Naime, u idealnom svetu svi poslovi u vođenju domaćinstva bi trebalo podjednako da se raspodele.

Stručnjakinja za seks Kejt Tejlor kaže:

"Ako bi vašeg partnera povremeno trebalo da podstaknete da uzme usisivač, tada je ideja zamene kućnih poslova za seks daleko zabavnija, a to je mnogo manje štetno, jer ne dolazi do čestih svađa između partnera".

Međutim, nisu samo žene te koje obećavaju da će njihov partner da "dobije nagradu" ukoliko obavi dnevne poslove., piše 24sata.hr.

Dva para, uključujući muškarca koji je naterao svoju ženu da održava higijenu njihovog stana, otkrili su da je seks u zamenu za obavljanje kućnih poslova dobitna kombinacija.

"Nagrada za najviše poslova je boravak u hotelu"

.

Kozmetičarka Nikol Dentit (35) živi u Telfordu u Engleskoj sa svojim partnerom, bivšim konsultantom za finansijski sektor Metjuom Tarnerom (36).

Njih dvoje imaju četvoro dece iz prethodnih veza, od 17, 10, 8 i 2 godine.

Nikol kaže da briga o deci, poslu i kućnim obavezama nije uopšte jednostavna, a njen partner joj nije pomagao nakon što su počeli da žive zajedno.

"Uvek sam na kraju ja obavljala većinu poslova. Trebalo je da ponudi pomoć oko poslova, a i trebalo je da zahtevam od njega. Ogorčenost je rasla i sve sam se više iscrpljivala. Ali jedne noći, besna i umorna od svega, kada je hteo da ima seks, odlučno sam odbila. 'Ne dok ne počneš da mi pomažeš po kući", priča Nikol.

Metju, kaže dalje, nije ni slutio da je ona ozbiljna, te ju je jednostavno ignorisao. Međutim, ona nije posustala, te mu je sastavila listu poslova koje bi trebalo da obavi.

"Znala sam da će da uspe, toliko je uporan i takmičarski nastrojen da ne može da prihvati da će male prepreke uticati na njegov seksualni život. Tako smo odlučili da onaj ko uradi najviše kućnih poslova može da odabere mesto izlaska. Sada je nagrada noćenje u hotelu jednom mesečno", kaže ona.

Osim nagrade, Nikol je rekla da im je kuća uvek uredna, a ona nije konstantno umorna i iscrpljena kao pre.

Na celu priču sa zamenom kućnih poslova za seks osvrnuo se i Metju, koji je dodao:

"Svako ko kaže da je menjanje seksa za kućne poslove pogrešno jednostavno je glup. To je rešilo sve svađe u našem domaćinstvu i dodalo vezi zabavni, takmičarski element. Takođe sam shvatio koliko je Nikol iscrpljivala sebe poslovima", kaže on.

"Muškarci bi stvarno trebalo da rade više po kući. Znam da će mnogima da zasmeta moj stav, ali meni ne smeta, jer sad oboje imamo više energije za seks", zaključuje on.

"Korišćenjem svoje seksualnosti dobijam šta želim"

.

Učiteljica plesa Džejn Šarlot Bruker (31) živi u Vestgejtu, gradu u Engleskoj na moru sa svojim partnerom, njegovateljem Džordžom Sio-Banuom (37) i petogodišnjim sinom iz prethodne veze.

"Prošlog decembra, dok sam ležala u krevetu, osetila sam da me Džordžove ruke dodiruju. Međutim, nisam bila raspoložena za seks, a razlog je bio očigledan. U sudoperi je bilo prljavo suđe. Kante za smeće je takođe trebalo da se isprazne, a dnevni boravak je trebalo da se usisa. U mislima mi se motala lista obaveza i unervozila sam se. Jednostavno nisam imala želju za seksom i odbila sam ga. Sledećeg jutra je ustao i obavio je poslove, čime me je prijatno iznenadio", ispričala je Džejn.

U roku od nekoliko sati, kuća je blistala, a tako je započela njihova igra "seks u zamenu za kućne poslove"

"Neki ljudi misle da ovo nije feministički, ali ja ne posmatram tako. Za mene je to ultimativni čin feminističkog osnaživanja, korišćenje svoje seksualnosti da dobijem ono šta želim. Želim da vodim ljubav, ali želim i obavljene kućne poslove. Na ovaj način, poslove koje ne volim da radim obavlja moj muž, a nakon toga, on dobija nagradu", kaže Džejn.

Naglasila je i da se oseća bolje tokom seksualnog odnosa, jer je opuštenija i nije stalno nervozna zbog nedovršenih poslova.

"Imam i specijalni, čipkasti veš koji nosim kada Džordžu treba motivacija do obavi poslove. Prošle nedelje, kad sam se vratila kući s posla, obukla sam veš i rekla sam mu da može da mi se pridruži u spavaćoj sobi, ukoliko očisti pod", rekla je i dodala da su žene oduvek koristile ovu tehniku kako bi držale muškarce "pod kontrolom".

Kako dalje priča Džejn, njen partner Džordž je zadovoljan njenom inovativnom metodom.

"Kada mi je Džejn prvi put pokazala kombinaciju donjeg veša i rekla mi da očistim kuhinju, bio sam šokiran. Međutim, mnogo mi se sviđa kad mi kaže da je napaljena i da moram prvo da uradim kućne poslove, kako bismo imali seks", tvrdi Džordž.

"Takođe sam svestan činjenice da ako uradim poslove koja ona ne voli da radi, sigurno ćemo imati odličan seks. Mnogo je zanimljivije da budete u vezi sa ženom koja zna šta želi od vas", zaključuje on.