Ugasila se? 10 trikova za povratak strasti s kojima možete početi odmah!

Održati romantiku i strast u vezama zna da bude izazov. Međutim, postoje jednostavni načini koji će vam pomoći da se romantika i strast vrate u vašu vezu i spavaću sobu.

Postoje jednostavni načini koji će vam pomoći da se romantika i strast vrate u vašu vezu i spavaću sobu..., foto: Depositphotos/DmitryPoch
Postoje jednostavni načini koji će vam pomoći da se romantika i strast vrate u vašu vezu i spavaću sobu..., foto: Depositphotos/DmitryPoch
.

Naravno, možda ste jedan od onih parova koji zna tajnu kako da romantika i strast nikad ne nestanu iz veze. Međutim, mnogi se ipak nađu u situaciji u kojoj im se čini da je nekad bilo bolje i žele svoj odnos i vezu da vrate u prethodno stanje.

Srećom, postoji mnoštvo načina pomoću kojih možete da upalite ugasli plamen. Potrebno je samo malo volje, energije i vremena. Možda će vam u početku neke situacije biti neugodne, međutim saveti u nastavku su dobar i zabavan način kako da vratite i održavate strast i romantiku u vezi.

1. JEDNOSTAVNO - BUDITE ROMANTIČNI

Iznenadite partnera svećama, muzikom i finom večerom. Obucite fini donji veš, stavite omiljeni parfem... Sve to će imati pozitivan uticaj na vaše raspoloženje, a romantika će biti neizbežna.

2. PRETVORITE SPAVAĆU SOBU U SENZUALNO UTOČIŠTE

Kupite svilenu posteljinu, prigušite svetla... U održavanju romantike i strasti vrlo je važno da imate prostoriju u koju uvek možete da pobegnete kada to poželite.

3. RAZGOVARAJTE O SEKSU

Nazovite partnera usred dana i recite mu da jedva čekate da vodite ljubav s njim. Ne bežite od ovakvih razgovora jer baš oni mogu biti jedan od najvažnijih afrodizijaka.

4. PREPUSTITE SE SVOJIM FANTAZIJAMA

S partnerom podelite ono o čemu maštate, a njega pitajte da s vama podeli svoje maštarije. Onda se bacite na planiranje i zaigrajte uloge te ostvarite ono što sanjate.

Već će iščekivanje trenutka u kojem će se to dogoditi imati pozitivan uticaj na vaš odnos, a kada jedno drugom ostvarite maštarije biće to trenutak koji nikad nećete zaboraviti.

5. JEDNO VEČE U NEDELJI REZERVIŠITE ZA IZLAZAK

Možda ovo zvuči staromodno, ali radi se o možda najvažnijoj stavci za oživljavanje romantike. Jedno veče u nedelji odvojite samo za vas - bez dece, bez razgovora o poslu, bez stresa... Ovako nešto sigurno će imati pozitivan uticaj na vaš odnos.

6. BUDITE KREATIVNI

Ponovno proživite vaš prvi izlazak, dočekajte partnera s jagodama i čokoladom u krevetu, pevajte mu, zavodljivo plešite... Verujte svojim idejama jer postoji jako puno načina za stvaranje romantičnog okruženja. Teško da ćete pogrešiti.

7. LJUBITE SE

Parovi koji se ljube svaki dan vode ljubav češće nego oni koji se ne ljube. Jedna od najseksi stvari koju možete da učinite s vašim partnerom jeste da provedete noć mazeći se i grleći se. Parovi često zaborave na romantične poljupce, a oni su jako važni za održavanje romatike.

8. PREPUSTITE KONTROLU

S vremena na vreme u potpunosti se prepustite partneru. Videćete da će vas prijatno iznenaditi ako mu date odrešene ruke da s vama radi šta želi.

9. UDELITE KOMPLIMENT JEDNO DRUGOM

Svako želi da zna da li je nakon godina i godina veze i dalje seksi svom partneru, a ponekad je to dobro reći i naglas. Recite vašem partneru da super izgleda, da je seks prošli put bio sjajan... Uradite to tokom dana. Do odlaska u krevet on će se osećati poželjno, a i vi ćete od toga imati koristi.

10. RAZMIŠLJAJTE O SEKSU

Svi ljudi razmišljaju o seksu, međutim ponekad u te misli zaboravimo da ubacimo partnere. Sledeći put kad vam misli odlutaju u tom smeru, potrudite se da u njima bude i osoba koju volite. I na ovaj način osetićete još veću povezanost s njim.

Izvor: Zadovoljna.hr