Tri bračna saveta koja nikako ne smete poslušati

Onog trenutka kad kažete sudbonosno "da" svom partneru znajte da niste osigurali sreću do kraja života. Brak zahteva puno truda i ulaganja.

foto: Depositphotos/AndrewLozovyi
foto: Depositphotos/AndrewLozovyi

Ponekad napori koje ulažemo funkcionišu, ponekad ne, a u trenucima kada nije sve idealno vrlo često dobijemo gomilu saveta i predloga kako je moguće popraviti stvari.

Iako su ti saveti obično dobronamerni, neke je ipak bolje zanemariti. U nastavku donosimo tri saveta za "srećan" brak koja nikada ne ni trebalo da poslušate, piše Zadovoljna.hr.

1. U redu je ako nema seksa

Nedelja ili dve, pa i mesec dana bez seksa, naravno, ne moraju da znače da postoje problemi u vašem braku. Međutim, seks je bitan deo bračnog života i ako izostaje duže vreme, to nije u redu i verovatno znači da neki problem ipak postoji.

Ako vaš seksualni život više ne postoji vreme je za razgovor sa suprugom kako biste zajedno došli do odgovara na pitanje što se događa i kako biste rešili problem. U suprotnom, on može postati sve ozbiljniji, a posledica može biti i emocionalno udaljavanje.

2. Učinite svaki zajednički trenutak posebnim

Drugim rečima, kad god ste zajedno napravite nešto posebno, organizujte večeru uz sveće, isplanirajte beg za vikend... Pitanje je - da li zaista želite da stalno budete pod pritiskom da morate da uradite nešto čarobno i za pamćenje svaki put kad ste zajedno? Iako mini beg ponekad može biti super, i svakodnevne, potpuno obične aktivnosti nisu loše. "Bacite" se na čišćenje kuće ili zajedno prošetajte psa.

3. Roditeljstvo će rešiti sve probleme

Ovaj savet ljudi često daju kada u nečijem braku krene loš period, međutim, ovo je jedan od saveta koje nikako ne smete poslušati. Ako vaš suprug i vi prolazite kroz loše razdoblje, puno se svađate, udaljili ste se... dete će možda rešiti vaše probleme - ali za vrlo kratko vreme, a kada se početno uzbuđenje završi, vratiće se svi problemi koji su vas morili pre bebe, kao i neki novi jer roditeljstvo je takođe stresno i ponekad je samo ono dovoljno da se odnos naruši. Dakle, pre nego se "bacite" na pravljenje dece, popravite svoj odnos.