Šta žene prvo primete kod muškaraca, a šta muškarci kod žena? Odgovor će vas IZNENADITI

Postoje brojne teorije o ovoj temi. Antropolog sa Univerziteta Oksford, Ana Mašin, prilikom prikupljanja podataka za svoju knjigu "Zašto volimo", došla je do zanmljivog zaključka.

Foto: Summer loveee/Shutterstock
Foto: Summer loveee/Shutterstock
.

Rezultati ovog istraživanja govore da žene na muškarcima evolucijiski prvo gledaju obim ramena i struka. Poželjno je da ramena budu široka, da idu u takozvani trougao, tako da struk bude uži. Ono što pripadnice lepšeg pola takođe vole, je da lice muškarca bude simetrično. To je znak dobrih gena, i pokazatelj da on može zaštititi ženu i biti posvećen porodici.

Pripadnici jačeg pola na ženama ptvo primećuju bokove. Najidealnija je građa u obliku peščanog sata. Uzak struk i široki bokovi govore da je žena zdrava i plodna.

Ovaj ekperiment je rađen u Teksasu 2015. godine, i pokazali su da su da je fokus i muškaraca i žena prvo bio na stomaku, odnosno predelu dijafragme. Ovo istraživanje tvrdi da je prilikom odabira potencijalnog partnera obim struka i bokova je jedna od prvih informacija koju obrađuje naš mozak, piše Magazin Novosti.