Zato vam predstavljamo 12 tipova ljubavnika, koje je definisala dr Britni Bler, psiholog, koja stoji iza aplikacije za seksualni “wellness” pod nazivom “Love”. Ona je sa svojim timom razvila alat koji pomaže ljudima da prepoznaju kom tipu ljubavnika pripadaju i daje im savete prilagođene tom tipu ličnosti za potragu za partnerom.

Mudra/promišljen

Kakvi ste: Rezervisani, strpljivi i tajanstveni, vi ste odmereni ljubavnik koji tinja ispod površine.

Šta vam treba: Volite da se osećate povezano, podržano i prijatno u vezi s partnerom, to je preduslov za uživanje u seksu. Neki bi mogli da kažu da ste izbirljivi, ali za one koji vas poznaju, seksualno zadirkivanje i nadmetanje samo je deo predigre u stvaranju intenzivnog seksualnog iskustva.

Vaš savršen ljubavnik: Kad dođe vreme za istraživanje nove teritorije u spavaćoj sobi, treba vam neko znatiželjan, ko će prihvatiti da mu se prepuštate polako. U krevet idite samo s nekim ko je spreman da uzme u obzir vaše potrebe i želje. Zbog toga ćete na kraju završiti s neverovatnim i ljubaznim ljubavnicima koji znaju da zadovolje vaše telo i mozak.

Buntovnica/otpadnik

Kakvi ste: Samovereni, seksualno nabijeni i uvereni da znate sve što vam je potrebno, ne želite ništa više od dobrog provoda! Žene su vrlo intenzivne ljubavnice, sa strašću za isprobavanjem novih stvari i divljim seksualnim duhom.

Šta vam treba: Vaša seksualna sloboda omogućava vam seks koji želite i drugi mogu lako da osete vaš seksualni duh.

Vaš savršeni ljubavnik: Možda niste tip osobe koja ‘ima neki tip’, jer vam se

sviđaju različiti ljudi. Ne morate biti u čvrstoj i stabilnoj vezi da biste se seksualno otvorili. Za vas zadovoljstvo dolazi na prvom mestu.

Pustolov/Avanturistkinja

Kakvi ste: Seksualni i moćni, ne pokazujete strah kad je u pitanju istraživanje seksualnih mogućnosti, posebno s nekim kome verujete.

Šta vam treba: Za vas je seks takođe iskustvo povezivanja, jer uključuje barem dvoje ljudi.

Vaš savršeni ljubavnik: Da bi partnerstvo uspelo, avanturistima su potrebni i divlji seks i duboka emocionalna veza. Ali prvo moraju da se osećaju sigurno u partnerstvu.

Romantičar/romantičarka

Kakvi ste: Ulazite u duboko povezano partnerstvo i učinićete sve što je potrebno za stvaranje romantične bajke.

Šta vam treba: Seks doživljavate kao produžetak veze koju imate s nekim. Ako ste rezervisani, možda će vam biti potrebno vreme da pronađete partnera kojem možete da verujete i s kojim se osećate sigurno.

Vaš savršeni ljubavnik: Ne želite da se vaš ljubavnik oseća kao seksualni objekat, zato jako brinete o tome da se druga strana oseća voljenom i cenjenom. I dok god se ne osećate sigurno pored nekoga, ne spuštate svoje ograde. Kad se zaljubite, to je obično fatalno.

Altruista/požrtvovana

Kakvi ste: Nesebični, velikodušni i intuitivni, te divni u spavaćoj sobi, jer volite da zadovoljite drugu stranu.

Šta vam treba: Ništa vam nije lepše od pogleda na vašeg partnera izgubljenog u naletu strasti. Ako se nešto poremeti i ne uspete iz prve, vrlo brzo se prilagođavate i trudite da ostvarite taj cilj.

Vaš savršeni ljubavnik: Posvećeni ste partnerovom seksualnom užitku. To se ne odnosi samo na fizičku stranu, jer želite da se osećate i povezano sa svojim partnerom. Spremni ste na uzajamnu predanost i potpuno se prepuštate, pogotovo ako se u vezi osećate cenjeno.

Filozof/mudrica

Kakvi ste: Svesni i otvoreni prema sopstvenim željama, nije vam nepoznat erotski sadržaj u časopisima ili filmovima, volite erotsku fantaziju. Jedna od vaših najvećih seksualnih snaga je mogućnost da iskoristite snagu svoje mašte za istraživanje seksualnih želja i pomeranje granica.

Šta vam teba: Bilo bi važno da partner ima slične sklonosti.

Vaš savršeni ljubavnik: Ne plašite se rizika ili eksperimentisanja i zadovoljni ste sobom. Ali, možete da budete rezervisani prema drugima i često vam treba vremena da se osećate prijatno pre nego što istražite seksualne želje s drugim.

Osvajač/šarmerka

Kakvi ste: Koketirate, oslobođeni ste predrasuda i zabavni. Seks je za vas gotovo rekreativna aktivnost u kojoj stvarate veze s drugima.

Šta vam treba: Seks s novim partnerom ili više njih, može biti nešto što ćete često želeti u životu. Budući da se ne bojite tabua i slobodni ste od predrasuda, nema razloga da to ne ostvarite – izađite u noćne klubove, na rave party i druga mesta za uživanje.

Vaš savršeni ljubavnik: Nije vas briga šta drugi misle o vama, pa vas ne zanima ni da li će vas neko osuditi, vi se jednostavno prepuštate zadovoljstvu i seksu.

Strastvena/predan

Kakvi ste: Verni, iskreni i predani, jednostavno cvetate u monogamnom odnosu.

Šta vam treba: Najbolje se osećate kad je erotska veza između vas i vašeg partnera čvrsta i volite da sve ostane među vama.

Vaš savršeni ljubavnik: Zaljubiti se i ostati zaljubljen vrlo je važno i za vaš seksualni život. Ono što vas uzbuđuje je način na koji je vaš odnos strukturiran i kako se seks događa unutar tog sigurnog prostora. S pravim partnerom redovno uživate u seksu i maštanju te razmišljanju o seksu.

Muza/harizmatik

Kakvi ste: Harizmatična osoba koja zrači visokom seksualnom energijom. Vrlo ste ekspresivni, koristite govor tela i očiju i skloni ste gestikulaciji, a manje koristite reči.

Šta vam treba: Za vas su intimnost i povezanost s partnerom već zadovoljstvo. Želite da budete obožavani, željeni, voljeni. Želite da vas miluju, dodiruju i ljube, u potpunosti prihvatajući vašu ulogu primaoca užitka.

Vaš savršeni ljubavnik: Treba vam partner koji je spreman na stalno davanje u krevetu i koji može da “pročita” šta vam odgovara.

Suverena/majstor

Kakvi ste: Seksualna sila. Majstor ste užitka, odličan komunikator i samouvereni ljubavnik.

Šta vam treba: Volite malo da koketirate i da se stvari odvijaju polako. Igrate na sigurno.

Vaš savršeni ljubavnik: Vi ste prirodno dominantni, ali vam je ipak potreban partner kojem možete dozvoliti da preuzme odgovornost za istraživanje i upravljanje novim načinima vođenja ljubavi.

Znalac/stručnjak

Kakvi ste: Iako ste prirodno rezervisani, vi ste pažljiv ljubavnik i ne odlazite u krevet s bilo kim.

Šta vam treba: Osim što primate zadovoljstvo, volite i da dajete svom partneru ono što njemu treba. Za vas je ugađanje partneru način povezivanja.

Vaš savršeni ljubavnik: Vi prirodno preuzimate ulogu “učenika” svom preferiranom iskusnom partneru. To se hrani vašom željom da se osećate zaštićeno. A kad sretnete pravog ili pravu, ta dinamika pomaže da se stvori ugodno i uverljivo partnerstvo.

Senzualna/Maštovit

Kakvi ste: Seks vam je jako važan i generalno važan deo života.

Šta vam treba: Tragač za užitkom u srcu. Uživate u dubokoj senzualnosti; od masaže do grljenja i ljubljenja, do nežnog milovanja vašeg tela.

Vaš savršeni ljubavnik: Neko s kim možete danima da ležite potpuno goli, da se dodirujete i istražujete, ​​s ljubavlju i lakoćom. Seks često za vas može biti duhovno i fizičko iskustvo koje vas oduševljava, prenosi Cosmopolitan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.