Ponedeljak, sreda, petak... Koji dani su najbolji za seks?

Ako niste raspoložene za seks vikendom, možete da odahnete. Jedno novije istraživanje pokazalo je da postoji veza između vođenja ljubavi i dana u nedelji ili mesecu. Na ženski libido utiču razni spoljašnji, ali i unutrašnji faktori, dok je, čini se, muška želja za seksom uvek ista, snažna i veoma izražena.

Koji dani su najbolji za seks?, foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
Koji dani su najbolji za seks?, foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
.

Ako ste mislili da su žene za seks raspoložene vikendom, onda ste se prevarili. Zapravo, u pitanju su specifični dani u mesecu.

Nаjjаči libido je neposredno pre i za vreme plodnih dana, tačnije, vrlo brzo nakon završetka "onih dana".

Međutim, osim hormona, na želju za seksom utiče veliki niz faktora, između ostalog i to koji je dan u sedmici. Istraživanje sprovedeno na velikom uzorku slobodnih i žena u ozbiljnim vezama otkrilo je da će slobodne žene najpre voditi ljubav ponedeljkom i sredom, dok one u vezi, akciju ostavljaju za petak ili subotu.

Tokom mesečnog ciklusa žene prolaze kroz faze u kojima imaju potpuno suprotna seksualna raspoloženja. Velikom broju žena ove nagle promene smetaju, ali one ne znaju da ih kontrolišu i usklade se s potrebama svog tela.

1–5. dan ciklusa
Početak menstrualnog ciklusa je faza u kojoj nema razdražljivosti, nadutosti i osećaja težine. Ta faza nastaje jer se nivo hormona estrogena povećava. Ako imate bolnu menstruaciju, uživajte u strasnim dodirima, jer seks može da umiri bol. Tokom orgazma oslobađa se endorfin (hormon sreće) koji je i prirodni opijat, te ublažava bolove.

6–8. dan ciklusa
Idealan period za eksperimente u krevetu, jer je vaše samopouzdanje opet na vrhuncu. U ovom periodu nadoknadite sve što ste se propustili u vreme menstruacije.

9–14. dan ciklusa
U ovom periodu se vaše telo priprema za ovulaciju i ovulira. Estrogen doseže vrhunac, a vi se osećate kao prava zavodnica. Žene se u ovom periodu osećaju zanosno i seksi, češće oblače uske haljine i majice s dekolteom. Na osnovu svega toga možemo da zaključimo da su ovo najbolji dani za seks. Za koju god pozu se odlučili, doživećete vrhunac, jer je vagina u ovom periodu izrazito osetljiva.

15–19. dan ciklusa
Ovo je period kada nećete biti toliko raspoloženi za seks, ali to je sasvim normalno. Nivo estrogena značajno pada i to utiče na vaše raspoloženje. U ovom periodu će vam najviše prijati da se mazite s partnerom. S obzirom na to da se u ovom periodu osećate umorno, izaberite neku jednostavnu pozu i sve prepustite partneru.

20–28. dan ciklusa
Ovo je najnepovoljniji period za ženu, jer je tada izrazito razdražljiva i depresivna. Nivo estrogena je izrazito nizak. Kada uđete u ovaj period, prijaće vam tople i mirisne kupke, a u krevetu će vam najviše prijati da vas partner oralno zadovolji, piše she.hr.