OTKRIVENO: Evo, koliko je ženama zaista potrebno da dožive orgazam!

Ispostavilo se da žene ne uživaju u kratkom seksu, iako muškarci smatraju suprotno.

foto: depositphotos/luckybusiness
foto: depositphotos/luckybusiness

Novo istraživanje pokazalo je da žene više uživaju u seksu ako traje duže, a treba im i duže da dožive orgazam. Otkriveno je i koliko tačno vremena treba ženama da dožive orgazam, kao i to da muškarci misle da im treba dosta manje vremena, piše The Sun.

Prosečnom muškarcu treba oko šest minuta da doživi orgazam, a ženama treba čak dvostruko više i to oko 13,41 minut.

Istraživanje je sprovedeno na 645 heteroseksualnih žena iz 20 zemalja, uglavnom Velike Britanije, SAD, Holandije i Indije. Žene koje su učestvovale u istraživanju su u monogamnim vezama, a prosečna starost bila je trideset godina.

Ženama je dat zadatak da izmere vreme od kada su postale seksualno uzbuđene do trenutka u kom su doživele orgazam.

Vreme su merile osamnedelja, a merenja su se kretala od 12,76 do 14,06 minuta, a čak 17% žena nijednom nije doživelo orgazam. Uz sve to, istraživanje je pokazalo da je vaginalni seks retko zaslužan za orgazam jer samo 31,4% žena ga je tako postiglo. Čak 68,8% žena mora da oseti i drugu vrstu stimulansa kako bi postigle orgazam, a tu se uključuje ljubljenje, lagano grickanje i dodirivanje drugih delova tela, prenosi Radiosarajevo.

Takođe, neke seksualne poze su se ispostavile kao učinkovitije od drugih, a najviše žena vole kada one kontrolišu igru, odnosno kada su na "vrhu"- čak njih 42,2 posto.

Status veze nije bio ključan jer je udatim i neudatim ženama trebalo otprilike isto vremena za orgazam, ali pronašli su i neke iznenađujuće faktore koji ubrzavaju dolazak do orgazma. Jedan od faktora je nošenje čarapa - ispostavilo se da one tokom seksa povećavaju zadovoljstvo.