Osam stvari koje mogu da ugroze vašu vezu: Prevara nije među njima

Mnogi misle da je prevara najveća nevolja koja partnere može snaći u vezi, međutim postoje stvari koje su za budućnost veze opasnije čak i od varanja.

Foto: 4 PM production / Shutterstock
Foto: 4 PM production / Shutterstock
.

1. Laganje i skrivanje stvari od partnera

Laganje i skrivanje vremenom može da postane veliki problem koji ozbiljno može da naruši poverenje i vezu dovede na "tanak led". Osnov zdrave veze je poverenje, zato bi trebalo da vašem partneru možete da kažete sve što vas muči.

2. Izbegavanje intimnosti

To ne važi samo za intimnost, već i za razgovore o osetljivim temama, pitanje da li možete da računate jedno na drugo u teškim situacijama, ali i izbegavanje pokazivanja osećanja kako privatno, tako i u javnosti. Sve ovo će naškoditi vašoj vezi i poljuljati veru u njenu ozbiljnost i postojanost partnerovih osećanja.

3. Izbegavanje razgovora o problemima

Ako postoji neki problem u vezi, koliko god vam bilo teško, o njemu treba razgovarati pre nego on postane ogromna gomila pod tepihom o koju ćete se neprestano spoticati. Koliko god vam se problem činio beznačajnim, nevažnim ili možda 'nemogućim' za razgovor, pričajte o njemu.

4. Tvrdoglavost

Kada neko redovno insistira na svojim stavovima i odlukama, partneru poručuje da nije spreman na kompromise. Ipak, jake veze se zasnivaju na pravljenju kompromisa. Osobe koje mogu da funkcionišu jedino na način da je sve po njihovome su osobe koje su uvezi sa samima sobom.

5. Patroniziranje

Obraćanje partneru s visine odaje nepoštovanje, budući da šaljete poruku da mislite kako je vaše mišljenje važnije, kako ste vi pametniji, sposobniji ili vredniji. Ravnopravnost partnera od presudne je važnosti u svakoj ozbiljnoj vezi.

6. Ostajanje u vezi iz pogrešnih razloga

Bilo da ne želite da razočarate porodicu ili da otkažete putovanje koje ste isplanirali pre tri meseca - takve i slične stvari pogrešan su razlog za ostanak u vezi. U vezi se ostaje zbog ljubavi, a ne zbog navike ili toga što vam je teško da se nosite sa novonastalom situacijom, pišu Vijesti.me.

7. Manipulisanje

Ovo je jako osetljivo područje jer je neko u stanju da godinama suptilno manipuliše partnerom, a da ovaj to uopšte ne shvati. Osećate li da zbog partnera gubite samopouzdanje i postajete duboko nesrećni, zapitajte se šta vas uopšte povezuje i zbog čega ste u vezi.

8. Ljubomora

Možda vas partner ne vara, ali sumnje mogu biti puno gore od same prevare. U vezi treba da se osećate voljeno, poželjno, sigurno i samopouzdano.