Nestala je strast? Evo kako da povratite žar!

Seks nije prioritet u vezi, složićemo se. Međutim, pridaće mu se pažnja, kada ga jedan od partnera bude izbegavao. Ponekad, nedostatak seksa često vodi ka prekidu veze.

.

"Ako možete da do kasno uveče ostanete kako biste završili poslovni projekat, onda možete izdvojiti vreme i za seks sa partnerom", bila je jasna terapeutkinja za odnose Kristal Vudbridž.

 Navodi da se između 60 i 70 odsto klijenata koji dođu kod nje, a imaju problem u seksualnom životu, najčešće žale kako ne uživaju dovoljno često u odnosima s partnerom.

"Uvek mi kažu: "Nismo imali vremena". Imaju previše obaveza, posao, decu, putuju, imaju porodične obaveze… Problem je što mnogima na listi prioriteta nije veza, već nešto drugo. Ako imate problema u seksu ili vezi, morate izdvojiti vreme i poraditi na tome. Znam da to deluje očigledno, ali mnogi parovi to ne razumeju, pa samim tim samo ignorišu. Ne znam, možda očekuju neko brzinsko rešenje, ali to nije uopšte lako", priča Vudbridž.

 Ona tvrdi da, ako uspevate da pronađetevremena za sve ostalo, ne postoji razlog zašto isti princip ne biste primenili i na seksualni život. Stvar je samo kome je šta važnije.

 Seksolog Denis Noules takođe naglašava koliko je važno naći vremena za seks.

"Mnogi ne prihvataju ideju da sa svojim partnerom zakažu vreme za seks jer misle da je to nešto do čega treba spontano doći. Ali, ako imate dosta obaveza, morate to planirati. S obzirom na to da planiramo i zakazujemo vreme za sve ostalo, ne vidim zašto ne bismo i za sek", ponavlja i dr Noules.

Pored seksa, važno je terapeuti savetuju da na još nešto treba obratiti pažnju. Morate imate fizički kontakt sa partnerom, poput ljubljenja, grljenja i sl, ne morajući nužno da vodi ka seksu. Dodaje da je održavanje senzualnosti u vezi važno koliko i seksualnost.

Izvor: net.hr