"Koja je tvoja fantazija?" Pitali ste, ali niste očekivali ovaj odgovor! Šta ako vaš partner izrazi želju za seksom u TROJE?

Zamislite scenu u kojoj strasno vodite ljubav sa svojim suprugom, i odjednom dobijate želju da isprobate nešto novo. Niste stigli da razmislite, a već ste ste izgovorili sledeće reči „koja je tvoja fantazija?“. Sekunde prolaze i dok čekate njegov odgovor, verovatno mislite da bi hteo da obučete neko seksi donje rublje u stilu francuske sobarice, ili da vam veže ruke lisicama, ali na vaše iznenađenje on izjavljuje da bi hteo da proba – seks u troje.

Pa, pitali ste..., foto: Jacob Lund/Shutterstock
Pa, pitali ste..., foto: Jacob Lund/Shutterstock
.

Malo je reći da ste šokirani, ali zapravo da li bi trebalo da budete? Zar trojka nije jedna od uobičajenih muških fantazija? Ni sanjali niste da ćete se naći pred ovim izazovom, koji u vaš krevet dovodi još jednu osobu. Šta vam ostajte da radite?

POSTAVITE PRVO SEBI PITANJE – DA LI JE TO NEŠTO ŠTO I VI ŽELITE?

Zaista je sasvim legitimno ako ne želite. Vaš suprug jeste rekao da je to njegova fantazija, ali ako vi u njoj nećete uživati, onda bi definitivno trebalo da odbijete. Ako imate osećaj da biste to isključivo uradili iz obaveze, pri čemu ne biste ni malo uživali, najbolje bi bilo da iskreno kažete da ne želite. Nikad ne bi trebalo da forsirate sebe da radite nešto u čemu ne vidite vlastiti užitak. Uvođenje treće osobe u priču može da pokrene velike probleme u braku, ako obe strane nisu spremne za to. Trojka bi trebalo da bude nešto što svima donosi zadovoljstvo, a ne probleme.

ZAMISLITE DATI SCENARIO

Najjednostavniji način da proverite da li biste bili spremni za seks u troje jeste da zamislite svog partnera sa drugom ženom. Kakva vas osećanja pri tom obuzimaju? Da li vam je drago što on uživa u tome dok ga druga žena ljubi i grli, ili vas gledajući ih obuzima ljutnja. Ako osetite makar malu dozu ljubomore, to je znak da niste spremni za takvo nešto. Takođe, važno je da imate na umu da treća osoba nije igračka, već živo biće sa osećanjima i da je kao takvu treba tretirati u celoj priči.

PAŽLJIVO ODABERITE TREĆU OSOBU

Možda ne deluje tako, ali izbor treće osobe za akciju u krevetu može da bude težak zadatak. Izborom nekog ko vam je prijatelj, i sa kim se redovno družite možete dovesti u pitanje dato prijateljstvo. Takođe, potreban vam je neko ko će celu priču zadržati za sebe, i neće je izneti u javnost pred drugim ljudima. U većini slučajeva najbolja opcija je stranac koga ćete zajedno odabrati. Brojni sajtovi za upoznavanje vam u tome mogu pomoći.

USPOSTAVITE JASNE GRANICE

Pre nego što se nađete u situaciji da imate seks u troje, važno je da uspostavite jasne granice. Ovo će vam u velikoj meri pomoći da izbegnete povređena osećanja. Na primer, nakon uvodnog ljubljenja i svlačenja, šta se dalje dešava, ko preuzima vodeću ulogu? Možda vaš suprug ne želi da vodi ljubav sa drugom ženom, već želi vas da posmatra sa njom, što opet možda vama neće odgovarati. Važno je da znate šta sledi kako se ne biste neprijatno iznenadili.