Kako možete da znate da li ste svom partneru zapravo POLU-DEVOJKA? Evo jasnih znakova...

"Skoro" devojka, bivša devojka, devojka s povlasticama – imamo toliko termina za opisivanje svake pojedinačne situacije. Istini na volju, imamo ih i previše, zbog čega nam zaista nije bio potreban još jedan. Ali, nedavno se pojavio (nažalost) novi termin koji je već postao popularan, jer se čini da su ga mnogi muškarci jedva dočekali. U pitanju je „polu-devojka“. Dakle, ako ste mu polu-devojka, to bi značilo da se zabavljate, ali da mu niste zapravo devojka odnosno - ne zvanično.

Ilustracija Foto: ViDI Studio/Shutterstock
Ilustracija Foto: ViDI Studio/Shutterstock
.

Ponekad je zaista teško napraviti razliku između toga da ste nekom zvanično devojka i toga da vas etiketira kao polu-devojku. Gde nastaje problem? Vrlo lako bi se vaš momak mogao ponašati kao da ste u zvaničnoj vezi, ali da još uvek niste dovoljno ubeđeni da možete sebe da nazovete njegovom devojkom. Kako biste utvrdili da li se nalazite u stvarnoj vezi ili ste mu polu-devojka, obratite pažnju na tekst u nastavku.

VIĐATE SE ISKLJUČIVO JEDNO S DRUGIM, ALI VAŠA VEZA NIJE ZVANIČNA

Dakle, složili ste se da ćete izlaziti isključivo jedno s drugim i da više nećete provoditi vreme na aplikacijama za sastanke i kršiti pravilo ekskluzivnosti na bilo koji način. Međutim, u čemu je fora? Niste baš razgovarali o tome da je vaša veza zvanična. On ništa nije spominjao po tom pitanju i sada je vama neprijatno da započnete tu temu. Ukratko: lepo mu je s vama, ali nije siguran da li mu sasvim odgovarate.

NE PREDSTAVLJA VAS PRIJATELJIMA KAO SVOJU DEVOJKU

Hmm, prilično zagonetna situacija. Kada sretnete nekog njegovog prijatelja, on vas predstavlja imenom i prezimenom, bez onog prefiksa „moja devojka“. Ne kaže ni doduše „ovo je moja drugarica“, ali ne izgovara ni ono „devojka“. Jasno vam je da on ne želi da njegov prijatelj pomisli da ste par, ali ni da vas predstavi kao slobodnu devojku.

POSTAVLJA VAŠE ZAJEDNIČKE FOTKE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, ALI ISPOD OBJAVE NEMA OPISA

Dakle, ako je momak s kojim se viđate potpuno neozbiljan u pogledu vas, on se neće mnogo baviti objavljivanjem vaših zajedničkih fotografija. Umesto toga, on će se potruditi da uradi sve da to izbegne, jer bi u suprotnom to moglo uništiti njegove šanse kod drugih devojaka. Međutim, ako on objavljuje vaše zajedničke fotografije, ali polje za opis slike ostavlja prazno, to znači da nije zainteresovan za druge devojke, ali da nije ni spreman da sa vama bude zvanično.

RAZGOVORI O BUDUĆNOSTI S NJIM SU VRLO ZAMAGLJENI

Možda ste već par puta spominjali budućnost, ali ne na pravi način. Verovatno ste se dogovarali da odete zajedno na neki koncert ili letovanje, ali niste razgovarali o ciljevima koje imate i zajedničkom životu. Zašto? Kada ste sa nekim u zvaničnoj vezi, razgovor o budućnosti se nameće sam po sebi kao normalna tema, jer je prirodno da par želi da planira svoju zajedničku budućnost. U slučaju polu-devojke toga nema, jer on ne zna da li vas vidi u svojoj budućnosti, prenosi zenskimagazin.rs.

DOSLEDAN JE, ALI I DALJE ŽELI DA SE STVARI ODVIJAJU SPORO

On vam ne daje razloga da sumnjate u to da mu se dopadate, što bi značilo da vas redovno zove, šalje vam poruke i inicira viđanje. Čini takođe da se osećate prijatno u njegovom društvu, ali jedino okleva da vas nazove svojom devojkom. Ovo je međutim dobar znak, jer znači da se on lagano sprema da ozvaniči stvari s vama. U ovakvom slučaju nije loše biti nekom polu-devojka, jer znači da ste na dobrom putu da postanete par.