Da li je normalno da maštate o drugoj osobi tokom seksa?

Za vreme seksualnog čina retko ko može da kontroliše nalet emocija i trenutne strasti, a većina "uhvati" sebe da razmišlja o drugom partneru. Međutim, da li je ovo normalna pojava?

Izvor: Super Žena  |  
Foto: BlueSkyImage/Shutterstock
Foto: BlueSkyImage/Shutterstock
.

Britanska kompanija za proizvodnju seks igračaka je sporevela istraživanje na 1.300 ljudi. Ono je pokazalo zanimljivo rezultate, odnosno, 46 odsto žena i 42 odsto muškaraca maštaju o drugom partneru tokom seksa.

Seksološkinja iz Kalifornije, Don Majk je za Cosmopolitan otkrila o čemu se zapravo radi.

Kako je istakla u intervjuu za spomenuti magazin, povremeno razmišljanje o drugom partneru tokom seksualnog čina može da ima mnoge prednosti za muškarce i za žene.

"Može da bude korisno ukoliko muškarci imaju problema sa erekcijom, a žene sa orgazmom", istakla je ona, te dodala da je ovo dobar početak da se strasti u spavaćoj sobi malo više razdrmaju.

"Sasvim je poželjno da zamišljate hipotetičke situacije sa drugim partnerom kako biste se prodrmali".

A gde je granica?

Ukoliko često razmišljate o jednoj istoj osobi tokom seksualnog čina, a da to nije partner sa kojim ga imate, primera radi, o bivšem partneru/partnerki, onda je vreme da priznate sebi da tu osobu niste preboleli, te da ne možete da se posvetite trenutnom partneru. Tada je najbolje da pauzirate svoj odnos i razmislite o emocijama koje su konstantno prisutne kada pokušavate da doživite intimu sa drugom osobom.