Ako mislite da znate da OSETITE kad je partnerka doživela ORGAZAM, verovatno se debelo varate, a evo i ZAŠTO!

Ne postoji siguran način da muškarac "prepozna" da li njegova partnerka doživela orgazam ili ne, ma koliko se pritom trudili. Doduše, ima onih koji veruju u to da su otkrili sve ženske tajne, pa su, tako, muškarci u jednoj studiji priznali da su uvereni da taj trenutak mogu da osete - na penisu.

Izvor: 24sata.hr/Marijana Matković  |  
Foto: gpointstudio/Shutterstock
Foto: gpointstudio/Shutterstock
.

Naime, ima onih koji kažu kako se ženski orgazam može prepoznati po grčenju mišića karlice kod parterke.

- Osećaj je poput zatezanja i opuštanja oko vašeg penisa, poput pulsirajuće akcije - opisao je u jednom istraživanju na tu temu jedan 39-godišnjak. Nešto slično u istom istraživanju ponovila su još dvojica muškaraca.

- Mišići se iznenada skupljaju ili grče, a i menja se vlažnost vagine, rekao je jedan, dok drugi ističe kako orgazam kod partnerke prepoznaje po istezanju mišića po celom telu.

Na osnovu jedne studije koja je istraživala koliko su muškarci uopšte u stanju da prepoznaju orgazam kod partnerke, pokazalo se da je njih 85 posto verovalo da je njihova partnerka u poslednjem odnosu doživela orgazam, dok je samo 64 posto žena potvrdilo da je zaista bilo tako. Dakle, moguće je da su muškarci nešto jako krivo protumačili.

Naučnici kažu da osećaj na penisu koji spomenuti muškarci opisuju verovatno predstavlja kontrakciju mišića dna karlice i vagine kod žene, ali te kontrakcije nisu orgazam i "samo" pomažu ženama da ga dožive, kažu oni. Neke žene mogu da dožive orgazam i bez kontrakcija, kao i one koje će doživeti te kontrakcije, ali neće stići do velikog vrhunca.

Pretpostavlja se, takođe da stepen osetljivosti muškarca na te kontrakcije prvenstveno zavisi od veličine penisa i osetljivosti živčanih završetaka. Veći penisi sa većim opsegom imaju veće šanse da ispune vaginu, a time i lakše mogu da osete promene.

Ali, opet, s obzirom da orgazmi dolaze u svim oblicima i uz različiti intenzitet, ne postoji siguran način da se potvrdi da je ono što penis „oseća“ zapravo orgazam.

Ukratko, nema koristi od pretpostavljanja ili iščitavanja skrivenih znakova, puno ćete više postići komunikacijom. Dogovorite neki znak koji će vam dati do znanja na čemu ste.