Advokatica otkrila najčešći RAZLOG zbog kog se parovi RAZVODE: Sve više ljudi UNIŠTAVA svoje veze zbog JEDNE stvari!

Poznata brakorazvodna advokatica Ajša Vardag, koju nazivaju "divom razvoda", kaže da se većina parova razvodi zbog istog problema i da je određeno doba u godini gore od ostalih.

Izvor: Index.hr/Mirror  |  
Foto: Andrey_Popov/Shutterstock
Foto: Andrey_Popov/Shutterstock
.

Vardag je radila na brojnim slučajevima visokoprofilisanih osoba. Radila je i na slučaju Radmacher protiv Granatina iz 2010. koji je promenio zakon kako bi predbračni ugovori bili pravno dokazivi u Engleskoj i Velsu.

Osobe se s godinama menjaju

Sve više ljudi, kaže Ajša, uništava svoje veze zbog tehnologije. Od fotografija i poruka koje razmenjuju s drugim ljudima do partnera koji kreiraju lažne profile na aplikacijama za upoznavanje kako bi uhvatili supružnika u prevari. Ipak, kaže da se najčešći razlog razvoda s vremenom menja.

"Već dugo vremena govorim da se većina razvoda događa, jer osoba s kojom živite više nije osoba s kojom ste se venčali. I to je u osnovi ono što rastavlja ljude. To može da se dogodi bez obzira na to koliko je brak nekada bio dobar", rekla je ona za Mirror.

"Često sam viđala, kao brakorazvodna advokatica, da deca ubrzavaju proces. Kad se dete pojavi, jedan od roditelja može da radi duže, a drugi počinje da se druži sa drugim roditeljima i tako polako dolazi do odvojenih svetova u kojima žive", dodala je Ajša.

Najviše razvoda nakon praznika

S vremenom parovi počinju da otkrivaju da imaju sve manje zajedničkog i na kraju gube bit onoga što ih je privuklo jedno drugome, rekla je ona.

Vardag je i sama razvedena i kaže da je važno shvatiti da ponekad stvari samo treba da idu svojim tokom i da to nije ničija krivica. Kod razvoda je, kaže, bitno da sve završi u prijateljskim odnosima.

Otkrila je i da parovi najčešće podnose zahteve za razvod braka prvi radni ponedeljak nakon božićnih i novogodišnjih praznika. Takođe, tvrdi da je zbog porasta troškova života sve više parova zarobljeno u kućanstvu s bivšim partnerima nakon raskida. Neki su prisiljeni da dele kuću sa bivšim partnerom, dok su drugi morali da se presele kod roditelja ili da pronađu cimere.