Ljubavni život zavisi od odnosa sa roditeljima

Mame i tate, vodite računa kako odgajate decu i koliko im ljubavi pružate, jer priroda i sudbina njihovih ljubavnih odnosa u odraslom dobu, zavisi od toga kakvo su detinjstvo imali.

.

Posebno je osetljivo pitanje odnosa majke prema bebama. Do ovog zaključka je došao tim istraživača na Univerzitetu Minesota, koji je godinama pratio mališane, od malih nogu do treće decenije.

Pokazalo se da su klinci, prema kojima se roditelji nisu odnosili sa toplinom, kao odrasli zauzimali napadački stav. S druge strane, oni koji su imali izraženu podršku majki, već u doba adolescencije su znali da se nose sa teškoćama u ljubavi. Povezanost bebe sa majkom tokom prve dve godine utiče na ljubavni život, sposobnost rešavanja sukoba sa ljudima i stav o poverenju. Svaki put kada dođe do stresne situacije, na površinu izbijaju stari obrasci.

- Ako je detinjstvo bilo ispunjeno toplinom i poverenjem, dete će biti emotivno zrelije i bolje će funkcionisati u ljubavnim odnosima - kaže Džefri Simpson, sa Univerziteta Minesota.

Izvor: novosti.rs