Ljubav i seks

Način na koji se muškarac LJUBI otkriva...

Kako se vi i vaš partner ljubite? Da li naginje glavu u levu ili desnu stranu? A sad proverite kakvu tajnu nosi položaj glave pri ljubljenju.
04.02.2017. - 14:15h

Kako naučnici tvrde način na koji parovi naginju glavu, kada se ljube, može biti merilo toga koliko je romantike u njihovom odnosu.

Tako su došli do zaključka kako ljubavnici u većini slučajeva naginju svoju glavu u desno, prilikom poljupca, a u suprotnom smeru kada je u pitanju ljubljenje rodbine.

Zašto u desno?

Mozak je podeljen na dve strane: levu i desnu. Aktivnost na jednoj strani, čini da se usresredimo ili pomaknemo prema drugoj strani. Budući da su naši emocionalni sklopovi na desnoj strani našeg mozga, leva strana naših lica obično pokazuje više emocija, nego ona desna. Tako imamo tendenciju naginjati glavu u desno, kada ljubimo partnera, zato što smo po prirodi skloniji deliti našu emotivniju stranu lica s njima.

Ima li razloga za zabrinutost ako on to radi na drugačiji način?

Naravno da ne.

Na primer, ako si levak, to takođe može uticati na to kako naginješ glavu, jer je anatomija mozga kod levaka okrenuta. Angelina Jolie je levakinja pa Brada obično ljubi s leve strane, a ne desne.

Živci takođe mogu igrati ulogu. Istraživanja pokazuju kako ljudi koji se naginju ka levoj strani, kada hodaju, imaju veći stepen teskobe.

Ako naginje glavu prema levoj strani, kada te ljubi, možda te već smatra delom porodice

Kako god bilo, dobro je.

Izvor: nadlanu