SEDAM najčešćih muških laži

Iako ih žene "pročitaju" već kod prve rečenice, ovo su najčešće muške laži...

.

Nemam seksualne fantazije

Malobrojni će priznati svojim partnerkama da ponekad imaju seksualne fantazije. Bilo da vas uspoređuju tokom seksa sa nekom od poznatih i javnih žena pozamašnih oblina, ili zamišljaju u primamljivom donjem vešu. Na pitanje, zašto to čine većina će odgovoriti da u tome ne vide ništa loše, a o tome ne žele razgovarati sa vama jer se boje da vas ne povrede.

Pažljivo slušam

Koliko puta ste se našli u situaciji da imate potrebu da sa njim podelite neku situaciju sa posla? Na žalost, veliki broj muškaraca takve informacije ne čuje, to su oni trenuci kada se vaš partner trudi da ostavi utisak da vas pažljivo sasluša, a u suštini on selektuje poruke. Za veliku većinu muškaraca priče takvog i sličnih sadržaja su gubljenje vremena, raspravljati o najnovijem sniženju ili o svađi zbog „zabušavanja“ koleginice na poslu za njih su dosadne. U jednoj od anketa koja je sprovedena među muškarcima većina je izjavila da vole kad žena odmah pređe na stvar bez previše objašnjavanja. Ako ste našli cipele na sniženju, a znate da niste u zavidnoj finansijskoj situaciji ili naprosto je mišljenje da je to nepotrebno gomilanje obuće, umesto da pričate priču, budite kratki i jasni i onako znate kako će reagovati na informaciju.

Ne lažem te

Kako bi izbegli sukobe, muškarci često imaju potrebu da malo sakriju istinu. U veći slučajeva ako muškarac prizna da je u nečemu pogrešio, često nailazi na prekor partnerke koji kod mnogih eskalira u svađu. Kako bi prevenirali sukobe, poneki muškarci zbog temperamenta svoje bolje polovine prećute istinu kako bi sačuvali poljuljani mir i red.

Važna mi je romantika u vezi

Retki su muškarci koji uživaju u romantičnim iznenađenjima. Cveće za Dan zaljubljenih za većinu je najlakša metoda za obeležavanje dana u godini, muškarci mu daju na značenju, samo zato što je to u očima žene jedan od opipljivih dokaza privrženost i ljubavi.

Volim da pišem SMS poruke

Jedno od istraživanja otkriva da većina muškaraca nije sklona pisanju SMS poruka niti nekom obliku dopisivanja. Neki muškarci SMS poruke koriste u prvoj fazi zavođenja žena kako bi dobli na vremenu uspostavljanja odnosa. U vezama koje traju, SMS poruke su za većinu muškaraca krajnji oblik komunikacije za kojeg misle da je dosadan, nepotreban i zamoran.

Nije mi važno da li sam ti privlačan

Žene su te koje se u većini slučajeva opterećuju razmišljanjima: „Da li sam mu još uvek privlačna“. Ne biste verovali, ali i muškarcima je važno da li su i dalje privlačni svojim partnerkama. Koliko god tvrde da se ne opterećuju vanjštinom, jako im je važno vaše mišljenje.

U gužvi sam, ne mogu da stignem da ti se javim

Ponekad pokušavamo opravdati partnere i njihovo zanemarivanja jer rade vrlo odgovoran i zahtevan posao. Verujte, nema tog posla niti obaveza koje ne bi dopustile trenutak u danu da se muškarac iskrade kako bi čuo glas žene koju voli. Postoje neke okolnosti kada nije u mogućnosti da vas nazove ali ako je to pravilo, onda budite potpuno sigurni da je u pitanju samo jedna od laži koju muškarci iz sigurnosnih razloga koriste kako bi sačuvali postojeće stanje i dali sebi dovoljno prostora za osećaj slobode.

Izvor: ordinacija.hr