Kad je najbolje vreme za sex?

Većina muškaraca se ujutru budi s erekcijom, zato iskoristite tu činjenicu. Ako želite da unesete malo strasti u svakodnevnu rutinu, iznenadite svog partnera seksom usred noći.

.

Da li znate koje je najbolje vreme za uživanje u erotskim "igricama"? Ovim "vrućim" pitanjem već su se pozabavili seksolozi i došli do zanimljivih otkrića.

Orgazam za pamćenje

Dan pre menstruacije idealan je termin za seks za žene koje žele da dožive orgazam za pamćenje. Američka seksualna terapeutkinja Laura Votson tvrdi da je toga dana klitoris vrlo osetljiv na nadražaje, a materica spremna za nešto jače kontrakcije. Zato ona savetuje da tog dana nagovorite sebe na seks čak i kada se osećate mrzovoljno jer "akcija" u spavaćoj sobi može samo da vas opusti i oraspoloži.

Da seks traje duže

Ako želite duži seksualni odnos, idite na godišnji odmor u januaru. Praksa je pokazala da parovi uživaju u dužim odnosima u prazničnim danima posle Nove godine kada većina ne ide na posao. Ključ je u višesatnom posvećivanju, zavođenju i predigri, smatra britanski psihoterapeut dr Terens Vots koji preporučuje da počnete sa zavodničkim šaputanjima već rano ujutru, ali da s glavnim događajem pričekate do uveče, kako biste dodatno raspirili vatru strasti.

Raspametite partnera

Većina muškaraca se ujutru budi s erekcijom, zato iskoristite tu činjenicu, preporučuje seksolog Ejmi Levin. Navijte sat petnaestak minuta pre nego što treba da ustanete i započnite dan brzinskim seksom koji će vas razbuditi i oraspoložiti za ostatak dana.

Razbijte ustaljenu rutinu

Ako želite da unesete malo strasti u svakodnevnu rutinu, iznenadite svog partnera seksom usred noći. Dr Levin sugeriše navijanje alarma u tri sata ujutro i buđenje partnera tako što ćete ga nežno obgrliti nogama oko struka protiv čega se on sigurno neće buniti.

Puni samopouzdanja u krevetu

Slobodno se prepustite seksu neposredno posle znojenja u teretani. Vežbanje ubrzava cirkulaciju tela i zagreva vas za senzualne igre, a pritom vam daje i preko potrebno samopouzdanje. Jedno američko istraživanje pokazalo je da ljudi posle vežbanja imaju mnogo više samopouzdanja kada je u pitanju izgled njihovog tela od osoba koji nisu vežbale toga dana, bez obzira na to što se njihov trud ne može videti u smanjenom obimu tela ili povećanju mišićne mase.

Izvor: novosti