SEDAM stvari koje su zabranjene pre i posle seksa

Koliko god da ste iskusni i ne stidite se da kažete šta želite, neke početničke greške dešavaju se svim ljubavnicima s vremena na vreme i to najčešće pre ili posle seksa.

foto: Depositphotos
foto: Depositphotos
.

Ne dozvolite da vam ove stvari pokvare iskustvo u spavaćoj sobi.

1. Ne trčite pravo iz sobe u kupatilo

Možda ste čuli kako treba odmah posle seksa da piškite kako biste izbegli bilo kakvu urinarnu infekciju. Ali zašto dizati frku oko malo mokraće. Ostanite i mazite se sa partnerom, osim naravno, ako vam se strašno ne ide u toalet.

2. Ne iskapljujte flašu vina

Dok čaša vina može da vas oraspoloži kako treba, previše alkohola će izazvati nezadovoljstvo. Jedno istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Misuri, otkrilo je da je 11 odsto ljudi koji su pili alkohol imalo problem da doživi orgazam. U poređenju sa trezvenjacima, muškarcima koji su pili trebalo je više vremena da bi ejakulirali, dok je ženama bila potrebna jača stimulacija da bi se uzbudile. Razlog: Alkohol sputava delove vašeg nervnog sistema koji su važni za uzbuđenje i orgazam.

3. Izbegavajte (ili ipak ne) ovu pozu

Podizanje karlice posle seksa može da poveća šanse za začeće. U ovoj pozi sperma može direktno da otputuje u grlić materice. Hteli da zatrudnite ili ne, povedite računa o tome u kom položaju ležite posle seksa.

4. Pošaljite ga pod tuš pre seksa

Partner vam je neobrezan? Recite mu da skloni kožicu i dobro se zapere. Bakterije koje izazivaju infekciju urinarnog trakta i skupljaju se u tom delu mogu da se prenesu tokom seksa. Ako se stidite da kažete to partneru, a avanturističkog ste duha, možete da probate da rešite problem oralnim seksom (ili ipak nemojte, bljak).

5. Ne prežderavajte se

Dosta zdravog povrća, mahunarke sa čitavim zrnom, mogu da vam stvore gasove za vreme seksa, kaže Šeril Iglesija, ginekolog iz Vašingtona. Da biste izbegli neprijatne situacije, iskulirajte ovu i sličnu hranu bogatu vlaknima sat ili dva pre seksa. Umesto toga, gricnite malo čokolade. Ona će podići nivo serotonina, hormona zaduženog za sreću.

6. Ne vraćajte seksualne igračke u fioku ako ih niste temeljno očistili

Bez pravog higijenskog tretmana, na njima bi mogli da se zapate neki zarazni mikroorganizmi. Najsigurnije je da koristite antibakterijski sprej.

7. Ne koristite lubrikant sa mentolom

Ženama koje su u menopauzi tkivo vagine se proređuje što dovodi do pojačane osetljivosti, tvrdi Iglesija. Stimulišući lubrikanti koji u sebi sadrže mentol mogu da im izazovu jako iritantan osećaj. Naročito ženama koje su u periodu “oko menopauze”, Iglesija preporučuje lubrikante na bazi vode, bez mentola da bi se izbegle sve neprijatne situacije.

Izvor: prevention