Ko više vara – Amerikanci ili Evropljani?

Kad su u pitanju seks, ljubav i veze, ljudi u Evropi i Americi se razlikuju kao nebo i zemlja. Ovo su samo neke od najzanimljivijih činjenica…

.

Kad je seks u pitanju, Evropljani su ukočeni, a Amerikanci otvoreniji za avanture. Ili je barem ovo vrlo česta predrasuda u koju mnogi veruju. Najnovije istraživanje pokazuje da to nema mnogo veze sa istinom.

U vezama, naime, više varaju Evropljani, njih čak 57 odsto , dok je svega 36 odsto Amerikanaca sklono preljubima, rezultat je jednog opsežnog istraživanja.

Oko 31 odsto muškaraca u Americi priznaje da je varalo, dok se na istu temu izjašnjava 49 odsto Evropljana, čije su i žene najpromiskuitetnije – njih 64 odsto. S druge strane 41 odsto Amerikanki upušta se u seksualne avanture van veze.

Parovi se i na različite načine štite od neželjene trudnoće na različitim krajevima sveta Amerikanci uopšteno više vole kondome nego Evropljani.

Žene s ove strane okeana sklonije su da piju kontraceptivne pilule.

Na američkom kontinentu generalno je veća osvešćenost o ljudskoj anatomiji, ali i polno prenosivim bolestima. Čak 58 odsto ispitanika ume precizno da locira prostatu, jajovod, matericu i jajnike, što će poći za rukom samo 40 odsto Evropljana.

Muški ispitanici sa obe strane sveta izdvajaju penis kao najdraži deo tela. Amerikanke su zaljubljene u svoja lica, dok Evropljanke na sebi preferiraju stomak i struk.

Iako su verniji partnerima, ali Amerikanci više rizikuju s mogućnošću neplanirane trudnoće. Naime, 38 odsto praktikuje “vađenje” uoči ejakulacije, dok je tom metodu sklono tek 20 odsto naših muškaraca.

Na pitanje o omiljenoj seksualnoj pozi, Evropljani podjednako vole misionarsku i onu u kojoj je žena gore. Na drugom kraju sveta popularniji je dogi staj poza.

Sve grupe ispitanika najviše vole klasični seks u krevetu, iako je našim muškarcima dobra ideja da barem ponekad obave to na plaži. S tim u skladu, ne iznenađuje preterano činjenica da je velika većina s oba kontinenta nevinost izgubila – kod kuće.

Izvor: 24sata.hr