Ljubav i seks

Zašto se momci zaljubljuju brže, ali i više od devojaka?

Postoji zabluda da su devojke lude kada se zaljube, da trče i opsedaju svog momka na svakom koraku i da ne postoji stvorenje koje je posesivnije od nje. Ipak dokazano je da je ovo pogrešno tumačenje jer su muškarci ti koji se brže zaljubljuju od žena. Da, da- dobro ste pročitali!
25.09.2015. - 11:45h

Devojke su danas mnogo opuštenije, hladnije i staloženije u odnosu na muškarce koji vole više da iskažuju svoju ljubav i traže veliku odanost i ljubav. Pitamo se zašto se muškarci zaljubljuju brže od dama? Evo odgovora....

1. Oni su čitav svoj život pokušavali da sakriju prave emocije

Kada pukne cev za vodu nemoguće je zakrpiti mesto pucanja niti zaustaviti protok vode, zar ne? Kada su emocije u pitanju, muškarci funkcionišu na isti način. Oni su godinama zarobljavali svoje emocije koje su samo tajile duboko u njima. Jednom kada se stvarno zaljube, oni jednistavno ne mogu više da žive na isti način i imaju želju da čitavom svetu pokažu šta osećaju. Onda požele da se oslobode svih nakupljenih i zarobljenih emocija, u zamenu za vašu ljubav koja od tada zaposeda čitavu njegovu dušu.

2. Oni su teritorijalni od žena

Kada na prvu pomislite tačno je da je muškarce često teško uhvatiti ali kada ih uhvatite, nemoguće je otresti ih se. I muškarci nikada i nikako nemaju strpljenja za čekanje. Oni veoma brzo postaju teritorijalni nad svojim partnerkama, što kada je u granicama normale nije loša stvar. On često voli da zauzme dominantu i zaštitničku ulogu.

3. Oni ne dovode u pitanje svoje emocije

Suprotno od žena koje stalno dovode u pitanju svaku misao koja im prođe kroz glavu kao i svoja osećanja, muškarci uvek prate samo svoje srce. Oni se uopšte ne opterećuju pitanjem da li je to što je upravo uradio previše "emotivno" ili "ludo."

Oni nikada nemaju potrebu da objašnjavaju svoja osećanja jer oni tačno znaju šta im je u srcu i nikada ne sumnjaju u to. Zato nikada nećete videti nekog dečka da razmatra da li su emocije koje oseća ljubav, samo strast ili privremeno rešenje za oslabađanje samoće.

4. Oni nikada ranije nisu iskusili tu vrstu povezanosti

Žene imaju bliske emocionalne odnose tako da svoje emocije uvek pokazuju međusobno, jedna između druge. Prijateljstvo između njih je veoma duboko i otvoreno. S druge srane muškarci su dosta hladniji i nemaju takvu vrstu odnosa sa svojim drugovima.

Oni između sebe nikada ne pokazuju emotivnost i nikada neće otvoreno reći svoje najdublje tajne i želje, ili podeliti osećanja i savete.

Kada muškarci konačno osete tu vrstu povezanosti koja se javlja u ljubavnoj vezi, oni nikada ne žele pustiti da njhova dama ode iz njihovog života.

5. Oni žele da budu kao njihov tata, ali i dalje im je potrebna mama

Ne morate biti Frojd kako biste shvatili da muškarac nikada ne prestaje da voli svoju majku. Ne postoji mogućnost da muškarac izgubi žudnju za tom vrstom posebne ljubavi i zaštitničke uloge koje svaka mama zauzima tokom njegovog života.

Muškaraci će možda želeti da se ponašaju kao jaki i odrasli, ali oni zapravo samo žele da budu mali dečaci koji će se osećati sigurno u vašem zagrljaju.

6. Oni seks doživljavaju kao veliku povezanost

Dok žene ponekad smatraju da muškarac seksom želi da obeleži svoju teritoriju – to često baš nije slučaj. Naravno, kada pričamo o vezama. Muškarac koji u svojoj lepšoj polovini pronađe sve ono što mu se sviđa, on želi da je poseduje celu- na mentalnom i seksualnom nivou.

Izvor: cosmopolitan.rs