PET znakova koji otkrivaju da u vašoj vezi postoji BOLESNA LJUBOMORA!

Da li ste ikada osetili gnev ljubomore? Taj osećaj koji se nalazi u samom stomaku, i koji ne može uopšte da izbacite danima iz sebe.

.

Ljubomora stvar nepoverenje u vezi, i zbog čega se dešava da počnete pomahitalo da razmišljate o tuđim postupcima i ponašanju. Naravno, ponekad je ljubomora nagoveštaj da nešto nije u redu, ali većinu vremena ona je pravi otrov koji struji vašim venama. Evo zašto je ona toliko loša...

1. Ljubomora se loše odražava na vas i vaš izgled.

Ne postoji ništa što otkriva tako lošu sliku od vama, nego kada neko ušeta u sobu i onda napravi taj ljutiti pogled, samo zato što se oseća ljubomornim. To dovodi do tenzije koja se oseća svuda u vazduhu, a vas karakteriše kao nesigurnu i bezvrednu osobu.

Samopoštovanje, samopouzdanje i staloženosz je mnogo atraktivnija stvar uz pomoć koje će vas ljudi više poštovati. Ne dozvolite da vas neko povuče na dno u sam jarak.

2. Ljubomora daje moć neprijatelju.

Ljutnja koju osećate prema voljenoj osobi izaziva anksioznost i frustraciju u vezi. A smešna stvar u vezi sa tim je da se obično vrati- kao bumerang. Ako je vaš partner stalno pod stresom zbog vaše ljubomore, u njemu se može javiti čudan osećaj i bunt kada bi poželeo da razgovara sa vama o tome. A onda se postavlja pitanje koju osobu će vaš partner odabrati za poveravanje. Razmislite o tome...

3. Ljubomora govori da vi patite.

Ljubomora ne prija nikome. Ljubomorna osoba je sama, zaglavljena sa problematičnim, lošim i teškim mislima. I niko ne može da ih oseti tako dobro, sem nje.

Budite svesni činjenice da niko ne može da promeni svoje ponašanje zbog vas. Vi ne možete da kontrolišete šta drugi rade, misle i planiraju. Na kraju krajeva, vi ste ti koji ponekad treba da se menjate ali i prilagođavate partneru.

4. Ljubomora dozvoljava da se javi osećanje straha.

Sigurno ste se našli u situaciji kada razmišljate da će se nešto desiti i onda se to i desi. Jedan od razloga je zato što očekujete da se desi, tako da delujete u skladu sa tim mislima i posmatrate ih kao istinu. Očekujući iod nekoga da va prevari ne znači da ste odgovorni za njegovo varanje, ali budite sigurni da im to im neće pomoći da požele da ostanu sa vama.

5. Ljubomora čini da se vaš partner oseća zarobljeno.

Imati partnera koji dovodi u pitanje svaki pokret koji napravite je nezdravo i jasno. Polako dovodi do onog momenta kada će momentalno poželeti da spakuje svoje kofere i ode što dalje od ljubomorne osobe.

Ko želi da pored sebe ima helikopter koji mu obleće oko glave po čitav dan? Ko želi da razmišlja kako će objasniti neku situaciju vama a da vi ne pomislite da se iza toga krije nešto loše?

Odmah da vam kažemo- niko. Na početku vam neko može tolerisati ljubomoru ali vrlo brzo se može desiti da nastavi dalje sam. Zato je rešenje da što pre počnete da mislite o tome i donesete odluku: Da li želite da živite život bez osećaja straha, ljutne i nepoverenja prema patneru? Ili želite da se oslobodite tog nakupljenog gneva i da budete srećni i osećate se sigurno?

Ljuto se osvetila mužu preljubniku. Bukvalno ljuto.

Izvor: cosmopolutan.rs