OVO su najbolje godine za ulazak u BRAK koji neće završiti razvodom!

Poslednjih godina sve više brakova završava razvodom, a možda bi smanjenju ove neslavne statistike pomoglo 'mudrije' ulaženje u bračnu zajednicu! Zato bi trebalo da znate šta su otkrili istraživači…

.

Godinama se činilo da je bolje venčati se kasnije. Ali najsvježiji podaci istraživanja američkog Univerziteta u Juti ukazuju na to da su oni koji brak sklope nakon 32. godine u većoj 'opasnosti' da će se razvesti od parova koji se venčaju u kasnim dvadesetim.

Koje je onda idealno vreme za ulazak u brak i najmanju šansu za razvod? Između 25. i 32. godine, a u toj računici u obzir su uzeti društveni i demografski faktori poput seksa, rase, strukture porodice, religije, seksualne prošlosti i veličine mesta u kome osoba živi.

'Za gotovo svakoga kasne dvadesete čine se kao najbolje godine za ulazak u brak', ističe Nikolas H. Volfinger, koji je sproveo ovo istraživanja.

On nudi i objašnjenje zašto je ljudima koji se venčaju u srednjim tridesetim teže da ostanu u braku. Kaže da oni koji čekaju srednje 30. da bi sklopili brak možda nemaju predispozicije za brak, bilo zbog “teškog” karaktera, bilo zbog teškoća sa uspostavljanjem međuljudskih odnosa, pa kod “ovakvih” osoba već postoji veći rizik od razvoda.

Uz to, Volfinger ističe da se neke osobe u tridesetim koje bi i bile dobar bračni partner osećaju sasvim dobro i kao samci ili im odgovara da žive u vanbračnoj zajednici. S druge strane neki ljudi toliko odlažu ulazak u bračne vode se toliko naviknu na samački način života da čak i kada odluče da braku daju šansu ne budu dobri bračni partneri.

Izvor: zadovoljna.hr