Hakovan sajt "Ešli Medison" - strepi 37 miliona preljubnika!

Sajt " specijalizovan za "diskretno preljubništvo" je hakovan i moguće je da su kompromitovani podaci više od 37 miliona njegovih korisnika, piše "Tajm".

.

Kontroverzni sajt čiji je slogan "Život je kratak, imajte aferu" jedan je od najpoznatijih onlajn servisa za "intimne kontakte", ali je za razliku od konkurencije namenjen ljudima koji su već u vezi ili braku.

"Ustanovili smo da je neovlašćena strana pokušala da pristupi našem sistemu. Sarađujemo sa nadležnim organima koji istražuju ovaj slučaj. Sve strane koje su odgovorne za ovaj čin sajber-terorizma odgovaraće pred zakonom", saopštila je kompanija "Avid lajf media" (ALM), koja je vlasnik sajta.

Informacija o napadu se prvo pojavila na poznatom blogu KrebsOnSecurity, koji je objavio da su "kompromitovane baze korisnika, finansijski izveštaji i drugi podaci kompanije".

Odgovornost za napad je preuzela grupa "Impakt tim" (Impact Team) koja je poručila da "prljavi preljubnici" zaslužuju da im imena budu objavljena.

"Ne poričemo da se napad desio. Nije važno da li vam se dopadamo ili ne, ovo je krivično delo", rekao je izvršni direktor ALM Noel Biderman.

Hakeri su objavili i da je laž da sa sajta "Ešli Medison" možete obrisati sve svoje podatke za 19 dolara, jer ih kompanija i dalje čuva u svojim bazama.

"Sa više od 37 miliona članova, uglavnom iz SAD i Kanade, ozbiljan deo stanovništva će imati veoma loš dan, uključujući i neke veoma moćne i bogate ljude", poručili su hakeri.

Takođe, hakeri su zatražili da se zabrani rad sajta "Ešli Medison" i drugog kontroverznog sajta iste kompanije - "Esteblišd men" (Established men), koji se bavi "spajanjem" uspešnih muškaraca sa "mladim, prelepim devojkama".

"Zatvaranje dva sajta će vas koštati, ali ako nas ne poslušate, koštaće vas još više - objavićemo sve podatke korisnika, njihove seksualne fantazije, gole slike, razgovore, podatke o transakcijama i kreditnim karticama, imena, adrese, kao i podatke zaposlenih", poručili su hakeri.

Sajt "Ešli Medison" osnovan je 2001. godine i prema poslednjim podacima ima 124 miliona poseta na mesečnom nivou. Sajt ubira prihode od mesečne pretplate, registrovan je u Kanadi, a radi u 30 zemalja na pet kontinenata.

Izvor: B92