SEDAM razloga zašto je bolje da budeš SINGL!

Iako je ljubav pokretač života, neke studije pokazuju da je zdravije biti singl. Evo i objašnjenja...

.

Ljubav jeste lepa, ali da li je i zdravija?

Ljubav je jedna od najdivinijih i najvažnijih stvari u životu. Međutim, neuzvraćena ljubav je jedna od najtežih stvari koja sa sobom nosi ne samo psihičke probleme već i određene zdravrstvene. Biti u vezi samo da bi bili sa nekim, zaista nije dobar razlog koliko god vam bio neko potreban da vas ispuni. Bolje je opredeliti se za SINGL status, a doktori i naučnici imaju 7 razloga koji će vas ubediti da stanete na put lošoj vezi u uživate u slobodi:

Singl osobe više vežbaju

Možda si skoro pročitala kako je brak lek za mnoge bolesti kao što su srčani problemi ili depresija, ali neke studije su pokazale da je singl status korisniji za zdravlje

“Naučna studija koje je obuhvatila 13, 000 Amerikanaca uzrasta od 18 do 64 koji nisu bili oženjeni/udati, pokazala je da su mnogo više vežbali nego oni koji su pripadali ostalim ljubavnim kategorijama (razvedeni/ostavljeni, oženjeni ili udovci). Kako je vežbanje povezano sa zdravljem, pozitivnom energijom, ponašanjem , boljim seksom čvršćim snom, možemo samo da zaključimo da je singl damama ili momcima zaista odlično.

Singl osobe se više brinu o sebi

Kada uporedimo zdravlje žena koje su u braku i onih koje su većinu života provele singl i nisu udate, rezultati se i te kako razlikuju što potvrđuje jedna studija.

Jedna studija koja je obuhvatila 6 zdravstvenih parametara (hronične bolesti, akutne, broj dana provedenih bez aktivnost, broj dana provedenih u krevetu zbog bolesti i broj odlaska kod doktora) pokazala je da su u 3 parametara rezultati isti, ali da su su preostala 3 bolje prolazile singl dame. Naime, dame sa singl statusom su manje posećivale lekara, manje ležale u krevetu i čitao zdravlje im je bilo na boljem nivou.

Studija iz 2013. godine objavljena u magazinu "Health Psychology" pokazala je i da dame koje su u braku imaju više šanse da nabace neki kilogram viška nakon samo 4 godine braka.

Osobe koje nisu u vezi hrane se zdravije

Nesrećne veze mogu ostaviti dosta neželjenih posledica po zdravlje i pritom ne samo na psihičko. Priseti se samo onih trenutaka depresije i nerviranja nakon raskida kada si prigrlila sve one saltkiše i nezdrave grickalice. Nekim devojkama se dešavalo da se apetit skroz izgubi zbog problema i tuge koje nosi u sebi. Za razliku od njih devojke koje krasi SINGL status se hrane dosta zdravije, paze kako izgledaju, šta unose u organizam i što je najvažnije imaju apetit.

Prijateljstva duže traju osobama koje nisu u vezi/braku

Iako ne želimo da priznamo, kada uplovimo u bračne vode ili u ozbiljniju vezu, prijateljstvo ipak dolazi u drugi plan. Prioritet postaje porodica i planovi sa voljenom osobom. To je naravno normalno i očekivano, ali ponekad će ti nedostajati ona divna vremena kada su ti drugarice i vaša mala tračarenja zauzimala najvažnije mesto.

Singl osobe imaju manje novčanih dugova

Iako novac nije nužan faktor za sreću, novčani dug jeste povezan sa stresom. Kako su neke studije pronašle, osobe koje su same bolje kalkulišu sa novcem i imaju manje dugova, a samim tim i manje stresa.

Singl dame su samostalnije

Naravno da je divno imati na koga da se osloniš u životu, ali ponekad je dobro i ostetiti kako je biti sam i snaći se u svim mogućim situacijama. Osobe koje su duže vreme same snalažljivije su i nezavisnije od osoba koje stalno pored sebe imaju partnera.

Izvor: tvbest.rs