PET navika žena koje ubijaju MUŠKOST

Muškost je glavna odlika prirode pripadnika jačeg pola. Muškarci sa tom osobinom navikli su da se nadmeću, bore, a žene su pokušavale da “pretvore lava u poslušnu i bezopasnu cica-macu”. Gledajući iz ugla žena, muškarac bi trebalo da kaže “doviđenja” prijateljima, hobijima i da posveti sve vreme njoj i porodici.

.

Kako navodi portal “Womanitely”, lepši pol i dalje veruje da će im takav pristup pomoći u pravljenju srećnog jedinstva unutar porodice, kao i da će na taj način izbeći svađe, što, naravno, često nije slučaj.

Prenosimo vam pet stvari koje uništavaju muškost kod muškaraca.

1. Preuzimaju potpunu kontrolu nad njegovim životom
Žene su veoma aktivna i radoznala stvorenja. Uglavnom žele da urade sve kako bi bile uspešne čime god se bavile. Kada se udaju, pomeraju svoj fokus prema životu muškarca. Rade duboku analizu njegovog načina života i pokušavaju da kontrolišu svaki korak partnera.

U praksi, muškarac ne može da bude srećan u braku bez malo personalnog prostora i poverenja. Neki tvrde da je muškarcima dovoljno dva do tri sata dnevno da osete “privremenu slobodu” i u tom periodu srede misli. Pripadnici muškog pola često budu ljuti ukoliko se žene “petljaju” u njihova posla

Teško je rešiti se loših navika, ali ovaj portal navodi da, ukoliko žena voli svog muškarca i želi da bude simbol muškosti, trebalo bi da popusti, jer nije tiranin. Trebalo bi da imate na umu krilaticu “Gledaj svoja posla”, a na taj način unapredićete kvalitet porodičnog života.

2. Pokušavaju da budu jake i moćne kao muškarci
Uprkos tome što su žene i muškarci jednaki, lepši pol u moderno doba pokušava da dominira u mnogim sferama života. Odbija da sledi pravila “stare škole” i principe starih generacija, jer biti povučena, stidljiva, ženstvena i nežna žena više nije toliko prestižno.

Novi prioriteti većine žena su novac, prestiž, dominacija i moć, a neki tvrde da zbog toga deluje kao da se ceo svet okrenuo naopačke.

“Nedavno je moja prijateljica kupila isti model BMW-a kao što ima njen muž. Kada sam je pitala zašto je odlučila da kupi toliko veliki i snažan automobil, rekla mi je da voli snagu i brzinu. Nije se složila sa mnom da su veliki automobili igračke za muškarce”, piše autor teksta.

“Womanitely” navodi da nije dobro da žene gube ženstvenost i da se ponašaju kao muškarci. Nema razloga da se narušava zakon prirode po kome su žene ženstvene, a muškarci muževni.

3. Menjaju karakter muškarca
Obrni-okreni, nemoguće je da promenite odraslog muškarca, ali žene svim srcem veruju da mogu da uspeju u tome, bez obzira na okolnosti.

Ipak, postavlja se pitanje kako žena može da promeni karakter samostalnog i mužvenog muškarca. Jedan od najefektnijih načina je emocionalna ucena. Čak i jaki i razumni muškarci spremni su da učine sve za “svoju princezu”.

Ako je navika žene da zvoca mužu veća od ljubavi koju oseća prema partneru, ona će verovatno pobediti. Trebalo bi da pripadnice lepšeg pola imaju u vidu da će život po njihovim pravilima uticati na to da se njihov partner oseća kao najnesrećnija osoba na planeti.

4. Kroćenje i zauzdavanje muškaraca
Možda vam je teško da poverujete u to, ali žene se zaljubljuju u muževne, neustrašive i interesantne muškarce, ali kasnije preferiraju da se udaju za muškarca koji je pomalo “papuča”. Zašto žene sanjaju o tome da “skrešu krila muža”? Razlog je najverovatnije strah da ostanu bez svoje ljubavi, ali taj način delanja ima svojih prednosti i mana.

Život ženi tada postaje lakši, ako znate da vaš pasivni i predvidljivi partner sedi kući i igra se sa dečicom. Ne morate da brinete o njegovim ekstremnim hobijima i interesovanjima. Ipak, uskoro će takav život ispuniti srce muškarca tugom i melanholijom.

Velika je verovatnoća da veza gde su prava i prilike partnera ograničeni, neće uspeti da preživi. Oba partnera trebalo bi da sarađuju i komuniciraju sa prijateljima i porodicom, jer brak i veza nisu zatvor, već srećna unija.

5. Oštre reči za partnera
Statistika tvrdi da je san svakog mušakrca danas da gradaciono pretvara svoju ženu u kraljicu, dok žene sanjaju da pronađu već mudrog, jakog, hrabrog i imućnog kralja. Sasvim je normalno želeti komforan i lagodan život.

Žene bi trebalo da paze šta govore, jer uvredljive reči mogu da naškode duši muškarca “više nego mač”.

Psiholozi, navodi ovaj portal, tvrde da bi trebalo izbegavati reči kao što su “gubitnik” i “slabić”, jer one mogu da razbiju pouzdanje kod muškarca.

Žene bi trebalo da pokušaju da zajedničke ciljeve postignu u paru, i da ne krive partnera za neuspehe i probleme koji se dese u porodičnom životu. Motivišite vašeg “dragog viteza”, jer ste vi njemu glavni izvor inspiracije.

Svaka uspešna i mudra žena ceni muževnost u njenom muškarcu, jer je ta veština važni deo ljubavi i sreće u porodici. Pokušajte da kontrolišete navike i shvatite da san da “ukrotite” muškarca može da uništi vašu vezu, jer dostojanstvo i sloboda su glavni prioriteti kod muškaraca.

Izvor: novosti