Ljubav i seks

ŠEST razloga da se češće ljubite!

Poljupci su pokazatelj bliskosti, oni još čvršće povezuju ljude i čine ih zdravijim i srećnijim, ali i sprečavaju karijes, pomažu da smršamo...
03.05.2015. - 13:40h

1. Poljupci ublažavaju bolove

Smatra se da ljubljenje podstiče lučenje hormona koji može da snizi prag bola. Zaista nije čudno što naš mozak ima neurone koji pomažu da nađemo usne druge osobe u totalnom mraku!

2. Poljupci pomažu da lakše smršamo

Ukoliko se često ljubite, možete lako izgubiti suvišne kilograme i ubrzati metabolizam. Tokom samo jednog poljupca sagori se 19 kalorija.

3. Poljupci bude strast

Stručnjaci ističu da je regija oko usana erogena zona. Prilikom njenog stimulisanja aktivira se lučenje hormona koji podstiču seksualnu želju i uzbuđenje.

4. Poljupci nas čine srećnim

Ljubljenje izaziva lučenje specifičnih hormona koji stvaraju osećaj sreće, zadovoljstva i bliskosti. Takođe, poljupci nas čine otpornijim na negativne situacije.

5. Poljupci sprečavaju nastanak karijesa

Prilikom ljubljenja naše žlezde luče više tečnosti i čiste usnu duplju. Ljubljenje je, dakle, odličan način da sačuvate zdravlje zuba.

6. Poljupci aktiviraju tridesetak mišića

Poljubac u obraz aktivira dva mišića lica, dok francuski poljubac ili duboki poljubac aktivira čak tridesetak mišića. Tokom francuskog poljupca naš puls raste do 150 otkucaja u minutu.

Izvor: zenskastrana.com