Zašto MUŠKARCE u vezi peče SAVEST?

Iako su istraživanja pokazala da muškarci u vezama osećaju mnogo manje krivice nego žene, ni oni nisu bezosećajni, iako svoje emocije ne pokazuju poput žena.

.

Evo zbog kojih to postupaka muškarci osećaju grižu savesti.

1. 'Bockaju' nas
Često 'bockaju' bez razloga ili u šali, ali zapravo im je žao kada to rade. Znaju da ćemo mi to shvatiti kao kritiku i da ćemo provesti sate analizirajući njihove komentare, a njihova namera zapravo nije bila da nas povrede. Zato se ponekad osećaju loše nakon komentarisanja naših navika u ishrani ili izgleda.

2. Nisu nežni kao na početku
Kako vreme odmiče, muškarci se sve više opuštaju u vezi. Za njih to opuštanje znači da im više nismo potrebne, osećamo se zapostavljeno jer mislimo da im više nije stalo do nas, a oni su zapravo srećno uljuljkani u ležernoj ljubavnoj svakodnevici. Ipak svesni su tog svog propusta i malo ih peče savest.

3. Zaboravljaju važne datume
Žene su poprilično pedantne po pitanju važnih datuma i vole da ih zabeleže u svoje kalendare kako im ne bi promakli. Muškarci su uglavnom zaboravni i dogodi im se da 'promaše' godišnjicu ili naš rođendan. To im ne treba nabijati na nos, jer i sami znaju da su pogrešili i to ih boli.

4. Ne vole puno da razgovaraju sa nama
Nije tajna da većina žena može da pričaju satima i da sve volimo da analiziramo, ali naše jače polovine ipak nisu toliko pričljivee. Ipak, svesni su da je nama komunikacija važna i žele da nas saslušaju. Zato se nemojte naljutiti ako ponekad malo 'odlutaju' tokom razgovora. Ne misle ništa loše i stvarno se trude. A i žao im je što “ne mogu” da nam pruže onoliko razgovora koliko bismo hteli.

5. Flertuju s drugim ženama
Bezazleno koketiranje, naših jačih polovina s drugim ženama itekako zna da uzruja. Oni jednostavno ne odolevaju da se ne upuste u usputni bezazleni flert i svesni su da će nas to zaboleti, pa ih u ovim situacijama uglavnom uvek grize savest.

Izvor: zadovoljna.hr