Tajne zavođenja Francuskinja: Samouvereno i seksi!

Francuskinje nisu rođene da budu privlačnije od ostalih. One jednostavno nauče da se osećaju seksi - spolja i iznutra.

.

Žaliti se dečku na PMS i uopšteno biti u mogućnosti da se pred njim potpuno opustite je oslobađajuće iskustvo. Ali put do njegovog obožavanja ponekad je baš u suprotnom - u vašoj sposobnosti da otkrijete što manje.

Kada ste počeli da izlazite, verovatno ste gasili velika svetla u intimnim trenucima i zatvarali vrata za od kupatila za sobom. A sada? Uopšte više ne razmišljate o tome hoće li da vas vidi u najstarijem, ispranom donjem vešu. Ali dok nesputanost u seksu definitivno povećava zadovoljstvo, nova knjiga La Seduction: How the French Play the Game of Life, otkriva da totalna izloženost u svakodnevnim trenucima može da pokvari vašu seksualnu hemiju. Autorka Elejan Skolino, dopisnica Njujork Tajmsa iz Pariza, primetila je da Francuskinje zavođenju pristupaju dosta drugačije od Amerikanki, a po svoj prilici i od nas: one veruju da skrivanje nekih stvari daje element uzbuđenja u interakciji sa tipom. A Skolino kaže da bismo i mi trebali da svladamo tu ženstvenu mističnost.

Manje je više
Francuskinje paze na to šta će izložiti pogledu svog muškarca, što dodatno podstiče požudu. Na primer, ako dečko stalno ima “na vidiku” vaše intimne delove tela, s vremenom će prestati da mašta o tome kako vam skida odeću da bi zavirio ispod nje.

“Većina Francuskinja se trudi da zadrži dašak misterioznosti, čak i kada su u dugoj vezi”, navodi ona. Zato se nakon tuširanja umotajte u peškir, a tek oprane grudnjake ostavite da se suše negde gde ih on ne može tako lako primetiti. Želite li da ga veš asocira na vaše zgodno telo, a ne da se primamljivost izgubi u hrpi nepospremljene odeće.

Ne zaboravite nestašne detalje
Misterioznost možete održati i suzdržanošću u razgovoru. Iako je seksi povremeno poslati pohotan SMS (“Želim te u sebi”), često je uzbudljivije biti sramežljiv.

“Francuskinje su u razgovorima zaigrane”, kaže Skolino. Pošaljite mu SMS koji će mu podstaći maštu, ali neće biti direktno seksualan. Pokušajte, recimo, sa fotkom ivice donjeg veša gde se naziru vaše gole butine sa porukom “Samo uvod...”).

To produžava iščekivanje, pa će intenzivnije žudeti za vama. Skolino ističe da mi, za razliku od Francuskinja, čuvamo seksi dodatke kao što je lep donji veš i parfem za posebne prilike.

“Francuskinjama su, pak, takve stvari deo svakodnevice – procenjuje se da 20 odsto svoje zarade troše na fin donji veš”, dodaje ona. A tako želja stalno tinja... Nosite li seksi gaćice, osećaćete se više seksi, pa ćete se i ponašati zavodljivije.

Opijajući mirisi
Kao dodatak seksi vešu, koristite svakodnevno parfem. “Francuskinje veruju da parfem mnogo govori o vašem karakteru”, rekla je Skolino.

Potražite parfem čiji će miris biti vaš zaštitni znak pa će vas vaš dragi povezivati s tim senzualnim mirisom. Kako mošusni parfemi imaju feromone, uz njih ćete dobiti i vibru zavodnice. Najvažniji francuski trik koji svakako trebamo prisvojiti Sciolino zove “seksualno nabijen pogled” (kao Angelina Jolie na crvenom tepihu). Promatrajte ga nekoliko sekundi, napola se osmjehnite i potom pogledajte negdje drugdje. Možda ste taj pogled i koristili na svom dečku kad ste tek počeli hodati, ali je nevjerojatno koliko je jak njegov učinak i u dugotrajnoj vezi. Njime se izražava žudnja, izazov i želja da budete s njim nasamo... a u njemu budi želju da vas odvuče u krevet, i to istoga trenutka.

Izvor. cosmopolitan.rs