Hrana koja je SMRT za dobar SEKS!

Ako želite da vaš seksualni život cveta, pažljivo ćete pročitati naredne redove... U suprotonom, loše vam se piše...

.

Pepermint snižava nivo testosterona, a samim time i želju za seksom, dok preslana hrana može da smanji erekciju kod muškaraca! I to nije sve… Raspoloženje u spavaćoj sobi, mogu da povare i: 

Tonik
Gazirana pića uzrokuju nadutost i gasove, ali najnepovoljniji izbor od svih je tonik. On sadrži kinin, sastojak koji toniku daje gorčinu, a može smanjiti nivo testosterona pa čak i uticati na kvalitet sperme, tvrdi američka lekarka i seksualni terapeut Žaklin Ričard. Bolji izbor su nezaslađeni čajevi koji podižu raspoloženje i poboljšavaju cirkulaciju čime se povećava šansa za orgazmom.

Pomfrit
Pomfrit obiluje trans-mastima koje takođe negativno utiču na nivo testosterona, a posebno se ne preporučuje muškarcima koji imaju problema s visokim pritiskom.

Tofu
Ovaj vegetarijanski specijalitet obiluje fitoestrogenom, biljnim supstancama koje liče na ženski polni hormon estrogen. Višak estrogena kod žena i muškaraca utiče na libido i smanjuje želju za seksom.

Alkohol
Iako čaša vina može delovati podsticajno, previše alkohola smanjuje šanse u spavaćoj sobi. Studije su potvrdila da alkohol utiče na održavanje erekcije kod muškaraca. Osim toga alkohol smanjuje osetljivost na dodir čime se smanjuje i šansa za orgazmom.

Zobena kaša
Zobena kaša u umerenim količinama podstiče proizvodnju hormona sreće, ali prevelike doze deluju upravo suprotno. Kaša smanjuje seksualni nagon. Osim toga zobena kaša bogata je vlaknima što može uzrokovati neugodne gasove.

Energetska pića
Brzo dižu energiju, ali je brzo i spuštaju što za posledicu može imati pad raspoloženja u spavaćoj sobi. Osima toga, kombinacija šećera i kofeina može sniziti nivo testosterona, zato pre upuštanja u ljubavne igrice ne nemojte piti energetska pića.

Intimne frizure - šta vole žene, a šta muškarci?!

Izvor: 24sata.hr