Ljubav i seks

Šta 65 posto žena voli više od seksa?

Ne možete dočekati da položite telo u horizontalu, a glava da vam dodirne meku posteljinu? Ali umesto strastvenih dodira s partnerom, vi maštate o noći prepunoj okrepljujućeg sna? Ako se prepoznajete u ovom opisu, ne brinite – niste jedini.
23.12.2014. - 14:13h

Živimo u stresnoj svakodnevnici koja je podstaknuta provođenjem prekovremenih sati na poslu, dugom listom kućanih obaveza koje treba obaviti na dnevnom, nedeljnom i mesečnom nivou, kao i nizom porodičnih aktivnosti.

Ne čudi stoga što 58 posto žena svake noći spava manje od osam sati, te što iste tvrde da im nedostaje odmora. Štaviše, nova studija pokazuje da bi 65 posto žena pre izabralo spavanje nego seks u krevetu.

Otpre je poznato da je nedostatak sna povezan s češćim svađama među partnerima što neminovno dovodi i do gubitka seksualne želje, pa ovi podaci ne čude.

Istraživanje je sprovela američka televizijska emisija "Today" na uzorku od 1000 odraslih osoba iznad 18 godina starosti. Zanimljivo, za manjak sna neki su optužili opsesivno gledanje serija i filmova na Netflixu, a neki i ispijanje preteranih količina kafe.

Pročitajte i:

Prsten na kažiprstu simbolizuje ambiciju, a na palcu odlučnost